Fa relativament poc saltava la notícia que Adidas deixarà de ser el proveïdor oficial de jerseys de l’NHL quan finalitzi la campanya 2023/24, tancant un cicle que va començar el 2017/18 però que s’allargava des del curs 2005/06 de la mà de RBK, marca del grup Adidas.
Així, després de diversos rumors es va passar a l’oficialitat sobre Fanatics, empresa que recollirà el testimoni i es farà càrrec dels uniformes que es faran servir al gel de l’NHL a partir del curs 2024/25. S’espera que diverses franquícies que semblaven encaminades a canviar de logo durant aquest curs actual es pensin una nova data i segurament l’escollida coincidirà així en quan la nova distribuïdora entri en ple funcionament. Sigui com sigui, és clar que l’entrada d’un nou proveïdor provocarà la creació d’una onada de nous jerseys corresponents a totes les 32 franquícies.
Segurament la majoria seguiran amb els seus dissenys actuals adaptant-los a la nova marca, com ja va passar al seu moment amb RBK i Adidas, però també alguns conjunts aprofitaran (o haurien) aquest moment per redissenyar completament la seva marca particular, sigui en forma de modificació dels jerseys o fins i tot amb un canvi de logo juntament amb tot el que comporta. En aquest article ens centrarem en les franquícies que estarien en les dues darreres categories
Canvi de logo i jerseys
Anaheim Ducks
Els californians s’han anat apropant novament, encara que lentament, al logo original de Disney. Van presentar un jersey commemoratiu negre amb l’escut original, també l’actual tercera equipació taronja està protagonitzada per aquest emblema de l’ànec, a més que el segueixen utilitzant en els seus dissenys habituals de local i visitant, lluint-lo a les espatlles. És clar que després d’anys d’experiments i maduració, els fans dels Ducks estan llestos i desitjosos que els ànecs poderosos tornin a escena a temps complet, sigui amb els colors originals o actuals, i l’entrada d’una nova marca proveïdora ha de servir com excusa per complaure’ls.
- Exemple negre
- Exemple taronja
- Exemple blanc
Dallas Stars
Els texans estan utilitzant el seu actual logo des de fa tot just 10 anys, però el seu emblema original així que es van mudar a Dallas procedents de Minneapolis segueix generant moltes simpaties entre els fans, unes simpaties creixents coincidint amb la seva tornada a la Reverse Retro series i al jersey commemoratiu de la nit de la retirada del dorsal de Sergei Zubov. Aquest últim en la versió ‘estrellada’ que tan bones sensacions va deixar en el passat i de nou en l’actualitat, fent pujar la possibilitat que el conjunt de Dallas abraci aquest canvi.
- Exemple versió ‘estrella’
- Exemple blanc
Winnipeg Jets
Els de Manitoba, igual que els Kings, han utilitzat els seus últims dissenys presentats per anar directes al passat pel que fa a logo i jerseys. Molt estimat entre les seves bases, l’emblema original de la franquícia (Jets originals) ha tornat amb força en la nova tercera equipació a més d’una versió grisa (Reverse retro), deixant clar que el camí a seguir per Winnipeg és una volta als orígens de l’hoquei professional a la ciutat canadenca, sent NHL o WHA, encara que també és veritat que la versió amb el logo dels anys 90 està molt de moda entre la parròquia local. Qui sap en quina part del passat tornaran els Jets?
- Exemple blau marí
- Exemple blanc
- Exemple blanc anys 90
- Exemple blau anys 90
Los Angeles Kings
La franquícia angelina li està agafant de nou el gust a utilitzar el logotip de l’era Gretzky, el més estimat pels seus aficionats, així que sens dubte el camí a seguir seria l’adopció com a primer emblema d’aquest logo. Actualment ja l’utilitzen a la seva tercera equipació blanca/cromada i també al Reverse retro jersey, en aquest cas amb els colors dels ‘Lakers’ o clàssics de la franquícia, violeta i groc. Si escau les dues opcions serien molt vàlides, o escollirien els colors negre, blanc i/o cromat per utilitzar-los habitualment o per contra tornar als orígens i anar de nou de violetes i groc. Sigui l’opció que sigui, als fans dels Kings els agradarà la idea mentre torn-hi amb el logo dels noranta.
- Exemple groc/violeta
- Exemple blanc/cromat
Florida Panthers
Els Panthers van canviar de logo no fa gaire però la majoria dels seus fans prefereixen l’original, el qual representava una pantera saltant, a l’actual, així que un retorn express al passat ajudaria a consolidar un equip que es troba clarament immers (la classificació per a la gran final de l’Stanley Cup ha ajudat molt) en la recerca d’una identitat forta tant dins com fora del gel, també entre la comunitat hispana, mostrant així la seva ‘millor’ cara en forma de màrqueting.
- Exemple blau
- Exemple vermell
Vancouver Canucks
Els Canucks porten utilitzant el mateix logotip (ho van instaurar els antics amos relacionant-ho amb la seva companyia) des de fa 25 anys, és una franquícia rica en uniformes i emblemes, així que la idea de tornar als uniformes (i logo) negres, daurats i vermells de finals dels vuitanta i principis dels noranta seria una glopada d’aire fresc; a més, els seus fans moltes vegades així s’han expressat. L’escut conegut com a ‘Flying skate’ i els seus corresponents jerseys associats, han estat tornats amb molt èxit a la vida aquests últims cursos coincidint amb el 50è aniversari de l’equip de la Colúmbia Britànica a més de l’actual tercera equipació, la qual té una lleugera modificació de l’escut molt adient als temps actuals.
- Exemple negre
- Exemple blanc
Pittsburgh Penguins
Sense desmerèixer l’actual logo dels Pens, la franquícia de Pittsburgh hauria de donar una altra oportunitat al logo comunament conegut com a ‘Robo penguin’, el qual el van utilitzar de mitjans dels 90 fins a entrats els anys 2000. En aquest cas, podrien reutilitzar uns dissenys recentment recuperats, l’actual tercer jersey negre juntament amb el revers retro presentat fa poc més d’un any. Aquests uniformes, a diferència de com s’han recuperat, utilitzarien l’abans esmentat logotip ‘Robo penguin’ a les espatlles no com passa actualment.
- Exemple negre
- Exemple blanc
Columbus Blue Jackets
Els d’Ohio són un dels equips de la lliga amb un millor logo secundari, almenys així ho entenen els seus fans, podent adoptar aquest de la mateixa manera que ho fessin en el passat amb l’actual, el qual era l’alternatiu i va substituir l’original. Val a dir que l’escut secundari està inspirat en un canó, el mateix que fan sonar (de forma molt espectacular) quan marquen un gol els Jackets jugant de locals. En cas de no fer-ho, sí que podrien millorar ostensiblement el seu actual jersey, un dels menys agraciats (i avorrits) de tota l’NHL, donant-li un nou aire i disseny millorat.
- Exemple blau
- Exemple blanc (concepte)
New York Islanders
En el cas dels Isles, es tractaria més d’una actualització del seu logotip actual a l’estil que han realitzat recentment els Sharks, Bruins o Leafs per posar alguns exemples similars en quant a idees que no han desmuntat la idea original. Els Islanders, després de no aprofitar el canvi de pavelló per fer aquesta remodelació d’emblema, tornaran a tenir una magnífica excusa per fer-ho en un parell d’anys i així afrontar el futur amb una marca d’acord amb els seus temps.
- Un parell d’exemples que han fet els fans