Connect with us

Història

New York Rangers, 30 anys enrere

Tot i ser la franquícia amb un valor econòmic més alt de tota l’NHL, els de Manhattan només han guanyat una Copa en els darrers 84 anys.

Fa tres dècades que els Rangers no aixequen l’Stanley Cup des que ho fessin el 1994 davant els Vancouver Canucks. Mark Messier, peça clau de l’equip de Nova York durant els playoffs d’aquella temporada, va ser sens dubte el capità que l’equip del Garden necessitava.

14 de juny de 1994. Trevor Linden apropava al marcador els Vancouver Canucks en el setè partit de la sèrie que decidia el títol de l’Stanley Cup d’aquella temporada. Trevor anotava el 2-3 en situació de powerplay a favor dels canadencs mancant 15 minuts per al final del tercer període. 15 minuts que per a les més de 18.000 persones que abarrotaven el Madison Square Garden es van convertir en una eternitat.

Els de Manhattan van aconseguir trencar una ratxa negativa que s’allargava durant més de mig segle

No obstant, un immens Mike Richter va aconseguir aturar tot el que Vancouver va disparar a porta. Anteriorment en el segon període, Mark Messier aconseguia anotar el tercer gol dels Rangers en powerplay a favor després d’una jugada a la pintura blava de la porteria defensada per Mclean que no va poder fer res. Un gol que, malgrat el gol anotat per Linden al tercer període, donava una Stanley Cup que feia més de cinquanta anys que els Rangers no aconseguien quan a la temporada 39/40 ho feien en imposar-se als Maple Leafs per un 4- 2 al total de la sèrie.

Messier aixecant la copa | ESPN

Els Rangers van deixar pel camí a l’Stanley els New York Islanders, els Washington Capitals i els New Jersey Devils abans d’enfrontar-se a Vancouver a la final. Abans havien aconseguit el record de la lliga durant la temporada regular amb 112 punts. Durant la sèrie contra els Devils, la més dura fins a aquesta data, en el setè partit, Matteau va anotar el gol de la victòria a l’overtime la qual cosa va promoure el famós crit de “Matteau, Matteau”.

La sèrie va començar al Garden amb una victòria per a cada equip. El primer partit va acabar resolent-se a l’overtime per donar la victòria com a visitant als canadencs. Els Rangers van aconseguir els dos partits següents, el segon al Madison per 1-3 i el tercer amb un rotund 5-1 al Canadà.

El quart partit deixava la sèrie amb 3-1 a favor dels de Nova York després de guanyar per 4-2. Tot i això, els canadencs no es van donar per vençuts i van aconseguir igualar-ne tres, després de guanyar els següents dos partits per 6-3 al Garden i 1-4 al Canadà. Tot es decidiria a casa dels Rangers al setè partit.

Membres dels Rangers celebrant la victòria en el Madison | NBC

Els Rangers es van avançar en el primer període amb els gols de Brian Leetch i Adam Graves. Trevor Linden posaria el nerviosisme a Nova York al segon període als cinc minuts, però Mark Messier anotava l’1-3 de la tranquil·litat fins que una altra vegada Linden posés el nerviosisme al Madison durant el tercer període. Amb tres faceoff en els últims trenta segons del partit, els Rangers per fi aconseguien tornar a alçar-se amb l’Stanley Cup. La imatge de la celebració final sens dubte va ser la de Mark Messier saltant pel gel del Garden tot just coronar-se com a guanyador de l’Stanley.