Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.
Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.
Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Washington Capitals, l’equip capitalí nord-americà campió en una ocasió de l’Stanley cup , els que ocuparan el gruix de l’article.
Els millors productes dels Capitals by Fanatics a només un clic de distància.
Els Caps van passar les primeres dècades d’història sense destacar gaire al gel, amb el pas de les temporades anirien millorant la seva competitivitat, arribant a una final durant els anys noranta però no seria fins complir gairebé els 50 anys de vida quan es coronarien per fi campions de la copa Stanley amb l’Ovechkin liderant el projecte.
- 1974 – 1995
El primer logo dels Capitals seria bastant minimalista, estaria protagonitzat pel nom complet de la franquícia, el ‘Capitals’ de blau i el ‘Washington’ de color vermell, únicament la ‘T’ apareixeria de color vermell al mig de la resta blava simulant el colpeig d’un puck blau. A sobre del tot estarien presents sis estrelles també de color blau i vermell.
- 1995 -1997
Després de 20 anys d’existència, el conjunt capitalí decidiria canviar completament de logotip, aquesta vegada seria una àguila negra (amb el cap blanc) la que centraria l’emblema. A les ales seguirien estant presents les estrelles, encara que ara només fossin cinc en comptes de sis, a baix continuaria la paraula ‘Capitals’ però no la de Washington. La paleta de colors s’allunyava dels tradicionals vermell, blau i blanc per donar entrada al negre (molt popular a l’NHL durant la dècada dels 90), daurat i blau fosc.
- 1997 – 2002
Després de cinc anys actiu, Washington tornaria a modificar el seu escut encara que aquesta vegada ho farien molt lleugerament. A vista general no es canviaria gairebé res, només la paraula ‘Capitals’ desapareixeria, per primera vegada en la història de la franquícia, deixant l’àguila calba com a total protagonista del logo.
- 2002 – 2007
A principis del segle XXI tornarien a canviar de logotip, aquesta vegada l’àguila deixaria pas al capitoli nord-americà, la Casa blanca, juntament amb dos sticks creuats i un puck. Enmig de l’emblema tornaria el nom de la franquícia enquadrat en un rectangle blau i negre, en aquest cas serien les estrelles les que veurien reduït el seu espai, ara en serien dues en comptes de cinc. Aquest logotip no despertaria les passions de la fanaticada de Washington.
- 2007 – actualitat
Al 2007, els Caps amb l’Ovechkin ja en nòmina, tornarien al disseny clàssic però actualitzat als nous temps. El vermell i blau tornarien a agafar les regnes de la paleta de colors en substitució del negre i daurat. A diferència de l’escut original, les lletres estarien lleugerament inclinades cap a la dreta en comptes de l’esquerra, la ‘T’ en forma de ‘stick’ seria blau (abans era vermella) i el puck vermell (abans blau), a més, en aquesta ocasió serien tres les estrelles les que completarien el logotip a diferència de les sis originals.