Connect with us

Uniformes i logos

Logos principals de l’NHL: Los Angeles Kings

Els logos de la NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Els Kings han tingut nou logos principals des de la seva creació al 1967, gairebé sempre fent referència a la ciutat de Los Angeles a l’emblema

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Los Angeles Kings, la franquícia ubicada a l’estat de Califòrnia i guanyadora de dues copes Stanley, a més de ser protagonistes del traspàs més famós (Wayne Gretzky, d’Edmonton a L.A.) de la història de la lliga, els que ocuparan el gruix de larticle.

Els Kings durant anys van ser l’única franquícia de la lliga ubicada a l’oest de St. Louis, amb això ajudarien a que l’NHL anés guanyant mercat per la zona del sud-oest dels Estats Units a poc a poc.

  • 1967 – 1975

A la temporada del debut, els Kings presentaven un logotip que incloïa el nom complet de la franquícia, donant el protagonisme a la paraula Kings i a una gran corona, aquest consistia en un escut rectangular acabat en punta per baix. El propietari de l’equip va decidir anar amb els colors groc i lila, amb la intenció donar un toc de distinció al conjunt californià. També saltava a la vista el fet d’utilitzar aquesta paleta de colors a causa de la influència dels Lakers de la NBA, conjunt amb què compartirien pavelló.

  • 1975 – 1987

Després de vuit anys, l’equip angelí decidiria modificar el logotip per primera vegada, en aquest cas el rectangle s’estrenyia, donant un aspecte més estilitzat que la versió original. Els colors seguirien els mateixos, però el gran canvi radicaria en la disminució de la mida de la corona i la paraula ‘Kings’, la qual passava a ocupar més espai i canviava de tipografia, travessant l’emblema d’esquerra a dreta, creant una sensació de moviment degut a alguns elements afegits en aquesta paraula.

  • 1987 – 1988

Cap a finals de la dècada dels vuitanta, el gris i el negre començarien a formar part de la paleta de colors dels Kings, creant una combinació atípica juntament amb el groc i lila ja existents. El gran canvi visual recauria en l’amplada més gran del rectangle punxegut per sota (senya d’identitat de la franquícia) juntament amb la modificació d’alguns colors; la corona per la seva banda es mantindria idèntica.

  • 1988 – 1998

Només un any després de presentar l’escut anterior, Los Angeles modificarien de nou el logotip de la franquícia, aquesta vegada coincidint amb l’arribada del llegendari Wayne Gretzky als Kings. Els colors groc i lila serien esborrats de la paleta de colors per primera vegada a la història de l’equip. Si abans, els colors de l’emblema s’assemblaven als dels Lakers, ara eren semblants als d’un altre equip de la ciutat (en aquells anys), Los Angeles Raiders (NFL). Cal ressaltar que aquest logo és el més popular de tots els que han tingut els californians, la cultura pop s’ha encarregat d’enaltir-lo fins a dalt de tot entre els fans angelins.

  • 1998 – 2002

Ja fora de l’època Gretzky, els Kings adoptarien un nou emblema, essent un canvi radical en tota regla. La corona canviaria de forma, apareixerien dos sticks creuats de grans dimensions, s’hi afegiria un sol a la part de dalt a la dreta, a més d’un lleó amb un stick representant la reialesa de la franquícia. La paraula ‘Los Angeles’ seria substituïda per un més modern ‘L.A.’ i el blau fosc faria acte de presència a moltes parts de l’escut.

  • 2002 – 2011

Quatre anys més tard i per primera vegada a la seva història, el logotip principal de la franquícia no contemplaria cap referència escrita sobre l’equip i la ciutat en qüestió. Aquest escut estaria format únicament per la corona ja existent a la versió anterior però més detallada.

  • 2011 – 2019

Ja a la segona dècada del segle XXI, l’escut clàssic rectangular de la franquícia tornaria a l’escena, encara que aquesta vegada partit en dues parts. La superior contindria el nom abreujat de la ciutat de Los Angeles (L.A.) i la inferior la corona utilitzada en els dos logotips anteriors. El blau fosc desapareixeria de la paleta de colors, recuperant únicament les tonalitats emprades a l’època de Gretzky.

  • 2019 – actualitat

Al cap de vuit anys, la franquícia modificaria lleument l’escut. S’hi afegiria una línia grisa al perímetre del rectangle, a més de remarcar la línia exterior negra de l’emblema. El gris present també variaria la seva tonalitat, passant a una versió més clara que la utilitzada, amb aquests canvis, tot l’interior del logotip veuria reduït la seva mida, donant la impressió d’una major definició dels elements.

  • 2024 – actualitat

Gairebé tres dècades després i molts anys d’una forta petició popular perquè el logotip de l’era Gretzky tornés de manera protagonista, els Kings presentarien un logotip modernitzat de l’utilitzat a finals de la dècada dels 80 i la major part de la dels 90. La tipografia canviaria, també lleugerament la forma de l’escut, però el canvi més destacat radicaria a la corona, la qual es tornaria a utilitzar l’original del 1967.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Uniformes i logos