Connect with us

Multimèdia

L’Hoquei gel a la pantalla: Com vaig conèixer la vostra mare

Crec que tothom ha sentit a parlar de Com vaig conèixer la vostra mare, la sèrie en què Ted Mosby (Josh Radnor) triga nou temporades a explicar als seus fills com, ho haureu endevinat fins i tot els nous, va conèixer la mare dels nens.

Aquesta sèrie va ser una de les comèdies més populars des de mitjans dels 2000 a principis dels 2010, cosa que molts consideren l’època daurada de la televisió. Va estar nominada a 30 Emmys, en va guanyar 10, i es va emportar molts altres guardons. Crec que era impossible estar en línia el 2010 sense que algú digués «Serà llegen… espera… dari!».

Jo la vaig veure religiosament fins a l’últim capítol, del qual no oferiré judicis de valor, però hi ha alguna cosa en aquesta sèrie que el meu jo abans del 2014 no va saber apreciar en el seu moment: una gran quantitat de referències d’hoquei gel.

Hi ha alguna cosa en aquesta sèrie que el meu jo d’abans del 2014 no va saber apreciar al seu moment: una gran quantitat de referències a l’hoquei gel

I és que, encara que la sèrie transcorre als Estats Units, on sabem que regnen altres esports, un dels personatges principals, Robin Scherbatsky (Cobie Smulders) és ni més ni menys que de Vancouver, Canadà. I, per descomptat, cada vegada que surt el Canadà, apareix el nostre esport.

Farem un repàs a les quals a mi em semblen les millors referències. Avís de spoilers!

Temporada 3

Tot i que ja s’esmenta Canadà a les primeres temporades (com al mític vídeo de Let’s go to the mall a la segona temporada, no és fins a la tercera quan veiem les referències més clares a l’esport de gel. No obstant, en aquesta temporada només podem veure com Robin i el seu xicot juguen amb un pal d’hoquei gel (a la platja?) al vídeo de Sandcastles in the Sand.

Foto en blanco y negro de dos jóvenes con ropa noventera delante de una camper con un palo de hockey.
Robin i el seu xicot del moment jugant amb un pal d’hoquei a la platja al vídeo de la cançó Sandcastles in the Sand.

Temporada 4

Aquí comença el que és bo. Descobrim més sobre la vida de Robin al Canadà i la seva relació amb l’hoquei gel. Així, al capítol 4, «Intervenció», Robin juga a l’hoquei al saló amb Lilly (Alyson Hannigan), amb el jersey dels Vancouver Canucks (el de Roberto Luongo, específicament), i després, al 6, «Feliços per sempre», ens explica que el seu pare sempre va fingir que era un noi i la va apuntar a un equip d’hoquei gel masculí, on va jugar fins als 14 anys.

Cuatro chavales con equipación de hockey y un hombre sujetando un trofeo.
La pobra Robin jugant en un equip masculí perquè el seu pare sempre havia volgut un nen.

Poc després, al capítol 11, <Petita Minnesota>, Robin sent morrinya i el seu amic Marshall (Jason Segel) l’acaba portant a un bar canadenc a Nova York, on podem veure un noi cantant karaoke amb l’equipació dels Leafs, el cartell té dos pals d’hoquei gel creuats i entre el públic hi ha fans dels Canucks, dels Oilers i dels Habs. A més, a les parets hi ha patins d’hoquei, trofeus i a la televisió fan un partit. En un moment de vergonya, Robin es tapa la cara amb una màscara de porter de les antigues. Abans, al mateix capítol, van a un bar de Minnesota i allà es parla de jugar a hoquei gel i Robin esmenta Hockey Night in Canada, el mític programa de la CBC

L’últim que tenim en aquesta temporada és el capítol 18, amb una referència a King Clancy, jugador dels Ottawa Senators i els Toronto Maple Leafs als anys 20 i 30 que dóna el seu nom al premi King Clancy Memorial Trophy. A la sèrie, es diu que hi ha un acte sexual que es diu «Old King Clancy», que seria un «coll tornat de Sacramento, però amb xarop d’auró».

Foto en blanco y negro de King Clancy con la equipación de los Toronto Maple Leafs.
El pobre King Clancy no es mereix que posessin el seu nom a un acte sexual que inclou xarop d’auró.

Temporada 5

Aquesta temporada ens porta menys referències que l’anterior, però també són sucoses.

Al capítol 3, «Curs bàsic sobre Robin», descobrim que la millor manera de distreure Robin és preguntar-li per la temporada 2003-2004 dels Vancouver Canucks, quan van aconseguir guanyar l’antiga Divisió Nord-oest, cosa que fa que es llanci en una perorata sobre una porteria inconsistent i un Trevor Linden al final de la seva carrera.

A més, sembla que hi ha poques coses que donin més ràbia a Robin que pensar en la manca de popularitat de l’hoquei als Estats Units. Tenint en compte que això es va rodar el 2009, em pregunto si el que més ràbia donaria a Robin ara seria pensar en els Boston Bruins i la final del 2011…

Robin en el bar canadiense, con la equipación de los Vancouver Canucks, rugiendo y levantando una silla por encima de la cabeza.
El fan de l’hoquei gel més tranquil quan eliminen el seu equip de playoffs…

A «Doble nacionalitat», el capítol 5, comencem fort amb una baralla de bar entre fans dels diferents equips, amb Robin portant l’equipació dels Canucks. Després d’una nit de borratxera, Robin es desperta en un hotel a Toronto, i sap que és Canadà perquè l’habitació és plena d’equipació d’hoquei gel, encara que també de curling (escombres incloses). En un Tim Hortons que està just al costat del Saló de la Fama d’Hoquei, la cambrera pregunta a Robin què li va semblar el partit entre els Leafs i els Oilers de la nit anterior. Com a cirereta final, abans que uns canadencs peguin una pallissa a Barney (Neil Patrick Harris), un nen amb equipació completa fa servir el seu pal per bloquejar la porta del local i que Barney no pugui fugir.

Al capítol 15, «La setmana perfecta», ens porta a Robin parlant del sex appeal dels jugadors d’hoquei gel: «Lily, si un dels Canucks de Vancouver entrés aquí, em caurien les calces tan de cop que s’obriria un forat des d’aquí fins a la Xina».

«Lily, si un dels Canucks de Vancouver entrés aquí, em caurien les calces tan de cop que s’obriria un forat des d’aquí fins a la Xina».

Temporada 6

Al capítol 9, <Glitter>, tornem a veure un dels vídeos de l’etapa d’ídol adolescent de Robin: el seu programa infantil en què resolia crims a l’espai usant les matemàtiques. Allà la podem veure amb la seva amiga, Glitter, carregant amb pals d’hoquei gel per la nau.

El final del capítol ens porta al mateix Madison Square Garden durant un partit dels Rangers contra els Flyers, on Glitter és ara l’organista. La sala on toca l’orgue està decorada amb fotos de jugadors de Nova York. I, és clar, tornem al bar canadenc, on aquesta vegada tenim fins i tot clients amb samarretes d’Hockey Fights Cancer i algú vestit amb equipació completa per a un partit.

Robin y su amiga Glitter cantando con un jugador de hockey, un guardia montada, una señora vestida de la reina de Inglaterra y una bandera de Canadá.
Res més canadenc que la guàrdia muntada, l’hoquei gel i la reina d’Anglaterra.

Temporada 8

Ens hem saltat la temporada 7 perquè no surt res especialment rellevant sobre hoquei, i la temporada 8 tampoc és que vingui carregadeta, però sí que tenim Robin portant una altra vegada un jersey dels Canucks al capítol 4 («Qui vol ser padrí?») i al 15 («PD.: T’estimo») tornem a Tim Hortons i surt Luc Robitaille fent de si mateix per parlar sobre com li va impactar la carrera musical de Robin.

Luc Robitaille con la equipación de Los Angeles Kings.
Actuación estel·lar.

Temporada 9

La darrera temporada té un dels moments sobre hoquei gel que més m’agraden a mi. Al capítol 10, «Mama i pare», Ted té la missió de protegir una foto signada per Wayne Gretzky que Barney li vol donar a Robin com a regal de casament. Aleshores, al capítol 12, «Sopar d’assaig», Barney organitza una festa de temàtica canadenca en una pista de gel (amb patins d’hoquei!) i dóna la foto a Robin. Després, els convidats fan un partidet. És una escena preciosa que guardaré per sempre en el meu cor. L’únic millor hauria estat que portessin el mateix Gretzky, o almenys algun familiar seu.

I això és tot. Són nou temporades de les d’abans, de les de més de vint capítols cadascuna, així que no és una sèrie a veure només per l’hoquei gel. Però, si la veieu sent fans, és molt divertit anar buscant totes les referències. Ara mateix està disponible a Disney+.

Us deixo aquí també l’actriu recolzant els Canucks l’any passat:

Ja m’explicareu si l’heu vist, si us ha agradat i si se m’ha passat alguna escena amb hoquei.

Et pot interessar…

Fan de los Pittsburgh Penguins (y de las pelis malas sobre hockey).

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Multimèdia