El Glow Puck o disc resplendent va ser un invent de la cadena Fox. Després de l’adquisició dels drets de retransmissió de l’NHL al 1994, la cadena es va posar fil a l’agulla sobre el desenvolupament d’un sistema per rastrejar el disc.
La cadena televisiva volia fer una volta de rosca a les retransmissions de l’hoquei gel als EUA. Davant la queixa de molts aficionats sobre la dificultat per seguir el disc des de TV, David Hill el president de la cadena, va implantar un sistema anomenat Fox Trax pel qual el televident podia seguir el disc gràcies a una llampada blava que seguia el puck.
Els enginyers anaven més enllà i la resplendor anava canviant a diferents tonalitats de vermell als llançaments depenent de la velocitat d’aquest. Tota una innovació en la retransmissió, ja que la qualitat de la imatge de l’època no tenia la nitidesa que tenim actualment, per la qual cosa facilitava seguir el joc des de la butaca de casa.
El sistema es basava en un circuit amb nombrosos LEDs que emetien unes pulsacions que recollien les càmeres (imperceptible per a l’ull humà) i des d’edició incloïen la llampada i estela del puck. Per fer aquesta edició la retransmissió es produïa amb un retard de 10 frames.
La idea finalment no va quallar. Els més puristes van criticar l’avenç tecnològic i va ser objecte d’infinitat de burles, arribant a ser considerat un dels pitjors invents de l’esport. La tecnologia que se suposava canviaria la manera de veure hoquei gel a la televisió va durar només dos anys. Però el problema més gran del disc brillant de la cadena televisiva Fox no era el concepte, és que va néixer abans d’hora.
El debut del Glow Puck es va produir a l’All-Star del 1996, per la qual cosa en dos/tres anys es compliran tres dècades. Tot i que amb molts dubtes i un inici problemàtic, el partit de les estrelles va complir les expectatives i el sistema va passar la prova de foc. Que quallés o no entre aficionats i periodistes esportius és una altra història.