El racó de l’AHL: la lluita per la Calder Cup (II): Semifinals de divisió

Les eliminatòries per la Calder Cup segueixen el seu curs i en el present article analitzem les semifinals de cadascuna de les quatre divisions en què està estructurada la American Hockey League (AHL).

North Division

Toronto Marlies – Utica Comets: 3-1

Els Marlies, en la seva condició de primers de la divisió després de la Regular Season, no havien jugat la Primera Ronda mentre que els Comets havien escombrat als Rocket en dos partits. Els partits disputats van ser els següents:

• Dijous, 27 d’abril: Toronto – Utica: 6-5 (OT).
  • Dissabte, 29 d’abril: Toronto – Utica: 2-7.
  • Dimecres, 3 de maig: Utica – Toronto: 2-5.
  • Divendres, 5 de maig: Utica – Toronto: 1-4.

Els golejadors van ser els següents:

• Marlies: 4 gols (Shaw), 3 gols (Clifford), 2 gols (Holmberg, Der-Arguchintsev i Chyzowski), 1 gol (Niemela, Blandisi, Dahlström i Pietroniro).
  • Comets: 3 gols (Parent), 2 gols (Walsh, Clarke, Pinho i Talvitie), 1 gol (Halonen, Stevens, Schmelzer i Nemec).

El balanç global de tirs a porteria (SOG) va ser de 144-128. Quant a l’actuació dels porters, tenim les següents dades:

• Marlies: Petruzzelli (59/71, 83’1%), Hildeby (2/2, 100%), Källgren (52/55, 94’55%).
  • Comets: Daws (127/142, 89’44%).

L’apartat d’indisciplines (PIM) es va repartir de la següent manera: Marlies (51 minuts), Comets (45 minuts).

Quant a l’assistència mitjana d’espectadors per partit, es van registrar les següents dades: Coca-Cola Coliseum (5.750 espectadors) i Adirondack Bank Center (3.728 espectadors).

Logan Shaw, golejador dels Marlies | TheAHL.com

Syracuse Crunch – Rochester Americans: 2-3

Tots dos equips arribaven frescos a aquesta sèrie ja que no havien jugat la Ronda Prèvia. Els partits disputats van ser els següents:

• Divendres, 21 d’abril: Syracuse – Rochester: 3-2 (OT).
  • Dissabte, 22 d’abril: Syracuse – Rochester: 3-0.
  • Divendres, 28 d’abril: Rochester – Syracuse: 8-5.
  • Diumenge, 30 d’abril: Rochester – Syracuse: 4-0.
  • Dissabte, 6 de maig: Syracuse – Rochester: 4-5 (OT).

• Crunch: 4 gols (Ryfors), 3 gols (Gonçalves), 2 gols (Carlile), 1 gol (Robert, Myers, Jones, Barré-Boulet, Dumont i Carrick).
  • Americans: 4 gols (Mersch), 3 gols (Kulich i Pilut), 2 gols (Jobst i Kozak), 1 gol (Weissbach, Passolt, Rosen, Malone i Murray).

El balanç global de SOG va ser de 179-119 a favor dels Crunch. Ni més ni menys que 60 tirs de diferència! Quant a l’actuació dels porters, tenim les següents dades:

• Crunch: Lagace (91/106, 85’85%), Alnefelt (9/10, 90%).
  • Americans: Subban (164/178, 92’13%). Queda clar que va ser el factor clau per a la classificació del seu equip.

L’apartat d’indisciplines (PIM) es va repartir de la següent manera: Crunch (90 minuts) i Americans (61 minuts).

Quant a l’assistència mitjana d’espectadors per partit, els números van ser els que segueixen: Upstate Medical University Arena (4.911 espectadors) i BlueCross Arena (8.194 espectadors).

Atlantic Division

Providence Bruins – Hartford Wolf Pack: 1-3

El desenllaç d’aquesta sèrie va ser una de les grans sorpreses d’aquests playoffs ja que els Bruins s’havien marcat un temporadón en la RS i arribaven frescos per a afrontar la lluita per aconseguir la Calder Cup, però es van topar amb un equip que en aquest moment anava com un autèntic tir. Els partits disputats van ser els següents:

• Divendres, 28 d’abril: Providence – Hartford: 0-1.
  • Dissabte, 29 d’abril: Providence – Hartford: 1-2.
  • Dimecres, 3 de maig: Hartford – Providence: 3-6.
  • Divendres, 5 de maig: Hartford – Providence: 4-0.

• Bruins: 2 gols (Toporowski i Brazeau), 1 gol (Steen, Ahcan i Lettieri).
  • Wolf Pack: 2 gols (Leschyshyn), 1 gol (Trivigno, Blidh, Clendening, Jones, Elson, Carpenter, Gettinger i Pajuniemi).

El balanç global de SOG va ser de 108-123. Quant a l’actuació dels goalies, tenim els següents registres:

• Bruins: Bussi (113/122, 92’62%).
  • Wolf Pack: Garand (101/106, 95’28%).

Quant a les indisciplines (PIM), els minuts de penalització es van distribuir així: Bruins (56 minuts) i Wolf Pack (82 minuts). Aquí cal destacar els 17 minuts en el penalty box que es va menjar el davanter dels Wolf Pack Will Lockwood en el quart i definitiu partit.

L’assistència d’espectadors a aquesta sèrie va registrar les següents mitjanes per partit: Amica Mutual Pavilion (3.800 espectadors) i XL Center (4.914 espectadors).

Hershey Bears – Charlotte Checkers: 3-1

Els Bears, clarament favorits, rebien als Checkers en una sèrie entre equips que no havien disputat la Primer Ronda. Els partits disputats van ser els següents:

• Divendres, 28 d’abril: Charlotte – Hershey: 2-5.
  • Dissabte, 29 d’abril: Charlotte – Hershey: 1-5.
  • Dimecres, 3 de maig: Hershey – Charlotte: 1-2.
  • Divendres, 5 de maig: Hershey – Charlotte: 6-2.

Els registres en l’apartat golejador (crida l’atenció la coralitat de Hershey) van ser els següents:

• Bears: 3 gols (Protas), 2 gols (McMichael, Morelli i Anas), 1 gol (Vecchione, Lapierre, Sgarbossa, Snively, Pilon, Malenstyn, Sutter i McIlrath).
  • Checkers: 1 gol (Carlsson, Kinnunen, McAllister, Conacher, Heponiemi, Wise i Nash).

Els SOG es van distribuir de la següent manera: 95-92. Les actuacions dels porters van oferir els següents números:

• Bears: Shepard (85/92, 92’39%). Factor clau en la classificació dels Ossos.
  • Checkers: Guzda (42/50, 84%), Berube (36/41, 87’8%).

Quant a les indisciplines (PIM) els minuts de penalització es van distribuir així: Bears (26 minuts) i Checkers (36 minuts). Podem veure que va ser una sèrie bastant neta.

El nombre d’espectadors mitjà per partit es va distribuir de la següent manera: Giant Center (6.568 espectadors) i Bojangles’ Coliseum (5.069 espectadors).

Shepard, porter dels Bears | NBCsports

Central Division

Texas Stars – Rockford IceHogs: 3-0

Els Stars, un dels equips amb un hoquei més atractiu de l’AHL, s’enfrontaven a uns IceHogs que ho havien passat realment malament en la Primera Ronda enfront dels Iowa Wild. Coneixent la pólvora de què disposen els de Texas, no ens ha d’estranyar aquesta escombrada. Les trobades disputades van ser els següents:

• Divendres, 28 d’abril: Rockford – Texas: 3-5.
  • Diumenge, 30 d’abril: Rockford – Texas: 1-4.
  • Dimecres, 3 de maig: Texas – Rockford: 4-2.

Els autors dels gols en aquesta sèrie van ser els següents:

• Stars: 2 gols (Gardner, Studenic, Caamano i Barber), 1 gol (Reedy, McKenzie, Kero, Damiani i Laaksonen).
  • IceHogs: 2 gols (Anderson), 1 gol (Busdeker, Lynch, Teply i Reichel).

Els números dels SOG van ser 95-84 a favor dels Stars. L’actuació dels porters va registrar les següents dades:

• Stars: Murray (78/84, 92’86%).
  • IceHogs: Soderblom (82/93, 88’17%).

Els minuts de penalització per indisciplines (PIM) van quedar així: Stars (40 minuts) i IceHogs (28 minuts).

L’afluència mitjana d’espectadors per partit va ser la següent: H-E-B Center at Cedar Park (6.338 espectadors) i BMO Center (4.446 espectadors).

Milwaukee Admirals – Manitoba Moose: 3-2

Sèrie que es presentava igualadíssima i que després va complir amb aquesta expectativa. Excepte el primer partit, els altres van resultar ajustats en el marcador. Potser si Salminen hagués estat el porter triat des del principi de la sèrie, els Moose s’haguessin pogut classificar. Els xocs disputats van ser els següents:

• Divendres, 28 d’abril: Manitoba – Milwaukee: 2-6.
  • Diumenge, 30 d’abril: Manitoba – Milwaukee: 3-2 (OT).
  • Dimecres, 3 de maig: Milwaukee – Manitoba: 2-3 (OT).
  • Divendres, 5 de maig: Milwaukee – Manitoba: 5-3.
  • Dissabte, 6 de maig: Milwaukee – Manitoba: 2-1.

Els autors dels gols per part de tots dos equip van ser els següents:

• Admirals: 2 gols (Sanford, Gross, Rueschhoff, Sherwood i Evangelista), 1 gol (Del Gaizo, Huntington, Gravel, Wilsby, Kemell, Jankowski i Stastney).
  • Moose: 4 gols (Harkins), 2 gols (Bongiovanni), 1 gol (Torgersson, Jones, Maier, Llemotges, Malott i Meireles).

Els tirs a porteria van tenir un balanç igualadíssim de 143-141. Els goalies van registrar els següents números:

• Admirals: Askarov (129/141, 91’49%).
  • Moose: Salminen (108/116, 93’1%), Holm (14/17, 82’35%), Cormier (4/7, 57’14%).

El temps passat en el penalty box es va distribuir de la següent manera: Admirals (70 minuts) i Moose (62 minuts).

L’assistència mitjana d’espectadors per partit va ser la que segueix: UW-Milwaukee Panther Arena (3.668 espectadors) i Canada Life Centre (4.232 espectadors).

McCarron, pilar dels Admirals | TSY

Pacific Division

Coachella Valley Firebirds – Colorado Eagles: 3-2

Si la sèrie anterior contra Tucson ja va portar als Firebirds a un must win game, aquesta contra Colorado també els va portar al límit. Els xocs que es van disputar van ser els següents:

• Dimecres, 26 d’abril: Colorado – Coachella Valley: 2-6.
  • Dijous, 27 d’abril: Colorado – Coachella Valley: 3-2.
  • Diumenge, 30 d’abril: Coachella Valley – Colorado: 0-1 (OT).
  • Dimecres, 3 de maig: Coachella Valley – Colorado: 4-3.
  • Divendres, 5 de maig: Coachella Valley – Colorado: 5-0.

Aquests van ser els golejadors de tots dos equips durant la sèrie:

• Firebirds: 3 gols (McCormick i True), 2 gols (Wittchow, Schuldt i McKenna), 1 gol (Twarynski, Evans, Henman, Petman i Lind).
  • Eagles: 3 gols (Maltsev), 2 gols (Hudon), 1 gol (Vaig parar, Jacobs, Middleton i Wagner).

El balanç final de SOG va ser de 135-154 favorable als Eagles. Els números dels porters van ser els següents:

• Firebirds: Daccord (145/154, 94’16%). Espectaculars prestacions de Daccord.
  • Eagles: Johansson (85/95, 89’47%), Annunen (33/39, 84’62%).

Els minuts de penalitzacions que van complir tots dos equips van ser els següents: Firebirds (40 minuts) i Eagles (64 minuts).

L’assistència mitjana d’espectadors per partit es va distribuir de la següent manera: Acrisure Arena (8.015 espectadors) i Budweiser Events Center (5.089 espectadors).

Budweiser Events Center, llar dels Eagles | TheAHL.com

Calgary Wranglers – Abbotsford Canucks: 3-1

Els Wranglers, frescos al no haver disputat la Primera Ronda, favorits per ser els guanyadors del Trofeu Macgregor Kilpatrick, rebien a uns Canucks que els van posar en molts problemes. Els partits jugats van ser els següents:

• Dimecres, 26 d’abril: Calgary – Abbotsford: 3-2 (OT).
  • Divendres, 28 d’abril: Calgary – Abbotsford: 4-3 (OT).
  • Dimecres, 3 de maig: Abbotsford – Calgary: 3-2.
  • Divendres, 5 de maig: Abbotsford – Calgary: 2-3.

Els golejadors de tots dos equips van ser els següents:

• Wranglers: 2 gols (Hunt i Klapka), 1 gol (Pelletier, Bishop, Jones, Phillips, Poirier, DeSimone, Schwindt i Solovyov).
  • Canucks: 2 gols (Bains i Nielsen), 1 gol (Gatcomb, Räty, Karlsson, Wolanin, Rau i Höglander).

El balanç final de SOG va ser de 133-121 per als Wranglers. L’actuació dels porters va ser la següent:

• Wranglers: Wolf (111/121, 91’74%).
  • Canucks: Martin (83/91, 91’21%) i Silovs (38/42, 90’48%).

Els minuts de penalització que van complir tots dos equips van registrar aquests números: Wranglers (67 minuts) i Canucks (56 minuts).

Les mitjanes per partit d’assistència d’espectadors van ser els següents: Scotiabank Saddledome (6.842 espectadors) i Abbotsford Centre (sense dades oficials; la impressió de les imatges televisives era de ple, és a dir 7.000 espectadors).