Diu el savi refranyer que bé canta el tudó si està gros i crec que aquesta és la millor definició que he trobat per parlar de Drew Doughty, una llegenda viva i en actiu de Los Angeles Kings que va ser el número 2 del draft del 2008.
L’arribada de Doughty a l’NHL va estar marcada per un article que li va dedicar Greg Wyshynski i en què augurava una curta carrera a l’NHL a causa dels presumptes problemes de sobrepès que havia tingut Doughty en la seva joventut. A l’article fins i tot es fica amb el Nick del jugador, que en aquell moment era “Doughnuts” en al·lusió als donuts, aquesta peça de rebosteria que tots, en major o menor mesura, hem degustat en alguna ocasió al llarg de la nostra vida . Sigui com fos, l’articulista va demostrar que estava errat respecte a Doughty ja que després de 15 temporades a l’NHL amb 1,095 partits disputats la seva vàlua ha quedat més que demostrada.
Bones estadístiques a l’NHL
Les dades de Doughty són molt notables amb un total de 141 gols i 478 assistències, números molt bons si parlem d’un jugador que actua com a defensa. En tot aquest temps ha estat capaç d’aparèixer en diverses ocasions a l’All-star, ha conquistat dos Stanley Cups, i fins i tot va conquistar el James Norris Memorial el 2016. I tot això ho ha aconseguit amb Los Angeles Kings, el seu únic equip a l’NHL fins ara malgrat que Greg Wyshynski no tenia molt clar en l’esmentat article si l’amor de Doughty pels Kings era fruit de només haver vist jugar Gretzky amb el quadre angelí. Sigui com sigui les dades i la longeva carrera de ‘Doughts’ ja han demostrat que Greg Wyshynski es va equivocar de cap a peus amb aquell article.
Cal destacar que aquesta recent acabada temporada 22-23 s’ha saldat amb uns bons números per a Doughty ja que ha disputat 81 partits en què ha marcat 9 gols i ha repartit 43 assistències per a un total de 52 punts, la seva tercera millor marca a l’NHL en els seus quinze anys de carrera. Només els 60 punts de la temporada 17-18 i els 59 de la 09-10 milloren els registres d’aquest curs.
En aquest lapse de temps Doughty amb prou feines ha tingut polèmiques a l’NHL… excepte amb Matthew Tkachuk. El jugador de Scottsdale va debutar a l’NHL la temporada 16-17 i va ser en aquest curs quan es va forjar una llegendària enemistat amb Doughty. Va passar al març de 2017 quan durant un partit entre els Kings i els Flames, el jove jugador donaria un cop de colze al defensor que li provocaria dos partits de sanció. Aquesta acció va derivar en un pique més gran amb encreuament de declaracions davant els mitjans incloses amb el jugador dels Kings dient de Tkachuk que “és molt brut” al que el nord-americà respondria dient “esperava més que anar a la premsa a queixar-se de una derrota”.
Com era d’esperar els duels següents entre tots dos van ser molt calents i van estar plens de cops, suspensions i declaracions als mitjans que van acabar assentant una forta rivalitat entre els dos jugadors que s’ha mantingut al llarg de les temporades.
Èxits amb Canadà
Finalment convé repassar la carrera internacional de Doughty, que també ha estat marcada pels èxits. Un campionat del Món de juvenils, el Mundial d’hoquei de 2016, una plata al World Championship de 2009 i dos ors als Jocs Olímpics de 2010 i 2014 completen el palmarès del jugador dels Kings.
Podem concloure dient que lluny del que havia previst Greg Wyshynski, Drew Doughty està sent com el tudó del refrany de l’inici ja que malgrat els seus presumptes problemes de pres ha tingut una llarga i reeixida carrera a l’NHL (o està tenint ja que no sembla que es retirarà a curt termini i ja hem vist que l’última campanya ha estat la tercera millor de la seva carrera a la millor lliga del món).
Doughty ha disputat més de 1000 partits a l’NHL amb Los Angeles Kings