Connect with us

Actualitat

Pretemporada a l’NHL, sí o no?


Quin moment millor per parlar de la pretemporada de l’NHL just quan comença la temporada oficial? I no, no em posaré a parlar dels resultats dels partits ni res per l’estil, sinó d’una cosa més subjectiva.

¿Es de veritat necessària una pretemporada?

Em centraré en l’NHL perquè és el nostre esport preferit però potser aquest debat es podria adaptar a la resta de lligues pels mateixos punts.

La temporada regular és llarga en general amb un total de 82 partits repartits al llarg de set mesos. Si hi afegim anys especials com aquesta mateixa temporada en què es jugarà el Torneig de Quatre Nacions o els anys que hi ha JJ.OO. -si Bettman és benèvol i els deixa anar-, sense comptar amb els playoffs, la quantitat de partits que s’han de jugar són molts i encara que de vegades se’ns oblida, els jugadors són també persones i de vegades se’ns oblida que han de descansar .

Moltes veus comencen a qüestionar la necessitat de jugar una pretemporada tan llarga tenint en compte que després hi ha una campanya regular de 82 partits

Aquí sorgeix el debat, si ja han de jugar tant al màxim nivell fins a quin punt és sa que es passin tot un mes jugant partits que només aconsegueix que es cansin més i hi pugui haver lesions importants.

Aquí una llista dels jugadors que al llarg de la pretemporada 2024-2025 han patit algun tipus de lesió. Són tots noms importants i encara que algunes lesions no han estat tan greus com altres, l’única cosa que fan és obrir encara més el debat que cada any quan arriba el setembre torna a posar-se en boca de la gent.

Pros

Per descomptat, les pretemporades existeixen perquè tenen les seves coses positives.

Té sentit que abans de començar els partits de la temporada regular cada equip tingui l’oportunitat de provar quines coses funcionen i quines no. Des de nous jugadors que han arribat a la post-temporada i mai han jugat en aquest equip o provar noves jugades sense la pressió d’haver de guanyar el partit.

Calendari de pretemporada dels Leafs | NHL.com

A més d’això, la pretemporada val per provar quin prospects estan preparats per jugar a l’equip. Els xavals que seran enviats a l’AHL però amb opcions a pujar en algun moment durant la temporada, aquells que són enviats als seus equips júniors o els que clarament es veu que no hi jugaran.

I crec que en els darrers anys és aquest últim punt per al que de veritat val la pretemporada. Cada vegada juguen menys els jugadors professionals -amb prou feines se’ls veu fins als tres últims partits- i el que es deixa és que els jugadors més joves mostrin si estan capacitats o no per jugar a l’equip.

Contres

Les lesions.

Compensa preparar la temporada si pots perdre un jugador vital per a l’equip? Vet aquí la pregunta. Si busques articles sobre la preparació física del cos, gairebé tots et diran que sí que és necessari però és veritat que el risc que corren els jugadors, de vegades, posa en dubte aquesta realitat.

Calendari de partits de pretemporada dels Bolts | NHL.com

A més partim de la base que els jugadors professionals ja dediquen gran part del seu estiu a preparar-se físicament (quan no estan jugant a golf) i estar a punt per començar la temporada. És clar que no és el mateix que jugar amb els teus companys però la part física ja està preparada, connectar amb els companys es pot aconseguir al començament de la temporada regular.

Una altra contra que sense ser tan important també se’l pot atribuir a la pretemporada és que a gairebé ningú no li importa. L’aficionat sap que aquests partits no són importants i, per tant, no els tracta com a tal.

A més, el primer mes de la temporada regular mai és pres molt seriosament. Molts fans es prenen els partits d’octubre com a pretemporada mateixa. Si el teu equip perd no és tan vital com quan ho fa al febrer. Aleshores, cal jugar abans de començar l’NHL quan els primers partits funcionen com a preparació?

Et pot interessar…

.

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Actualitat