Connect with us

Història

Frozen Fury, un esdeveniment per establir nous mercats

Des de 1997 fins a l’actualitat, aquest partit ha servit per apropar l’NHL a noves ciutats.

No és cap secret que la NHL sempre està darrere de possibles nous mercats on expandir-se i amb això es duen a terme diverses accions encaminades ha exposar el millor hoquei gel professional a ciutats que no gaudeixen actualment de la lliga. Una d’aquestes accions va ser, i és, la Frozen Fury.

Aquest esdeveniment, organitzat per Los Angeles Kings i afavorit per l’NHL, va néixer el 1997 a la ciutat de Las Vegas després de l’exitós partit a l’aire lliure celebrat a l’urbs de Nevada el 1991, cada estiu i durant la pretemporada la franquícia dels Kings s’enfrontava als Colorado Avalanche (amb alguna excepció puntual) al MGM Grand Garden Arena fins al 2015.

La Frozen Fury va néixer a Las Vegas per acabar el seu recorregut (momentani?) a Salt Lake City

Aquí el xoc estiuenc patiria un canvi de seu, passant-se a disputar-se al recent estrenat T-Mobile Arena però aquest canvi només seria per un any atès que el 2017 els Vegas Golden Knights començarien a jugar a l’NHL i l’empenta proporcionada per la Frozen Fury ja no caldria. Així, doncs, missió complerta, un altre mercat conquerit per la lliga.

Partit complet corresponent a la primera edició de la Frozen Fury el 1997

Renaixent a Salt Lake City

Després de concloure el seu camí a la ciutat del pecat el 2016 amb l’arribada dels Golden Knights, l’NHL ajudada pels Kings, es fixaria en un altre mercat verge per rellançar la Frozen Fury, es tractava de Salt Lake City, l’urbs més gran del estat d’Utah i seu dels Jocs d’hivern del 2002. Així que el 2021 el Delta Center (llar dels Utah Jazz de la NBA) passaria a acollir aquest esdeveniment, aquesta vegada amb la presència dels Golden Knights al costat dels sempre presents Kings.

  • Franquícies participants

EquipPartits
disputats
VictòriesDerrotesPercentatge
de triomfs
Los Angeles
Kings
241410.583
Colorado Avalanche1679.438
Vegas Golden Knights211.500
San Jose
Sharks
02.000
Dallas
Stars
1101.000
Arizona
Coyotes
01.000
New York
Rangers*
*Els Rangers són l’únic equip participant que no pertany a la conferència Oest

La segona edició de la Frozen Fury veuria el seu final el 2023 atès que a l’estiu del 2024 es cancel·laria la seva celebració a causa de la irrupció de l’Utah Hockey Club (via recol·locació dels Coyotes) a l’NHL, així que de nou l’esdeveniment serviria com a antesala de l´arribada d’una nova ciutat a la millor lliga d’hoquei gel del món.

El logo de la Frozen Fury pintat al Delta Center de Salt Lake City el 2022

Encara que ara mateix no hi ha plans per reactivar l’esdeveniment estiuenc, no es pot descartar una propera rencarnació en una altra ciutat del sud-oest o mig oest dels Estats Units, tipus Phoenix o Kansas City per posar dos exemples, seguint el positiu exemple de Las Vegas i Salt Lake City. En definitiva, una acció més que reeixida per part de l’NHL i els Kings (aquests interessats que hi hagi més mercats a prop del seu) que ha servit per atraure un públic aliè a l’NHL almenys pel que fa a estar orfe de tenir una franquícia pròpia.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Història