Connect with us

NHL

L’efecte papallona d’un 11 d’abril

Ara que vivim en una època en què les pel·lícules de realitats alternatives i l’efecte papallona està tan de moda, és difícil no pensar en tots aquests partits al llarg de la temporada regular que han pogut encadenar una sèrie d’accions que al final han alterat la història de diversos equips.

Que un trist dimarts, 11 d’abril s’alterés el futur d’un equip com els Florida Panthers, sembla gairebé anecdòtic quan ells aquell dia no van jugar a l’hoquei gel.

Una de les baralles més disputades fins al final de la temporada ha estat aquesta posició a la Wild Card de la conferència Est

En totes les realitats alternatives que podien esperar-se del partit que enfrontava Chicago Blackhawks contra Pittsburgh Penguins -l’altre equip lluitant per un lloc de la Wild Card- el 5-2 que es va poder veure al PPG Paints Arenal semblava el resultat menys esperat.

Cal partir de la base que els Blackhawks estaven fent una de les pitjors temporades d’aquesta dècada que se’ls pot recordar en un procés de reconstrucció que sembla llarg i que farà parlar. Alhora, al partit jugaven els Penguins que en aquell moment encara lluitaven per classificar-se pels Play-offs i encara que no era clar, eren dels favorits per fer-ho entre els equips que competien per això.

Però un partit canvia la història de temporada. El 2018, St. Louis Blues perd vergonyosament contra els Canucks, mig equip es va barallar i encara que no hi hagi res que pugui corroborar-ho, a partir d’aquí l’equip de Missouri va començar l’èpica per acabar alçant-se amb l’Stanley Cup el maig del 2019.

La derrota dels Penguins contra Chicago a l’abril fa la mateixa sensació. Tot podria haver sortit diferent si aquest resultat hagués estat al revés. Si l’equip de Crosby i companyia haguessin marcat més gols o no se n’haguessin deixat marcar 5 per jugadors força mediocres, potser haguessin estat ells els que podrien haver posat a les cordes a Boston als Playoffs.

Però els resultats no es poden canviar i aquest partit, encara que al seu moment podria haver semblat insignificant, ha construït diverses històries que passaran a la història de l’NHL.

Diuen que l’aleteig d’una papallona pot canviar el destí d’algú, a partir d’ara diré que un gol d’Andreas Athanasiou al tercer període d’un partit d’hoquei també ho pot fer.

Què hi té a veure Florida Panthers en tot això?

Chicago guanya el partit, els Penguins perden l’oportunitat de dependre’n per classificar-se als playoffs, un dia després New York Islanders, que havien fet millor temporada en línies generals guanya Montreal, i es classifica matemàticament al primer lloc de la Wild Card. Només quedava que New Jersey Devils guanyessin els Buffalo Sabres aquell 11 d’abril perquè Florida aconseguís classificar-se com a vuitè lloc de la seva conferència per als playoffs sense dependre de ningú.

L’efecte papallona en tota la seva esplendor, un resultat va canviar la història de diversos equips en un moment.

I encara que la temporada dels Panthers ha estat tumultuosa, el seu darrer tram ha estat molt bo i s’ha vist com van començar uns playoffs que sempre seran recordats per la gent de Sunrise, Miami.

La resta de la història ja ens la coneixem. Florida arriba als play-offs com un dels pitjors equips i acaba jugant la final de l’Stanley Cup. L’efecte papallona gairebé es converteix en la típica història que li agrada comprar a Netflix anys després. No ha pogut ser així perquè Vegas Golden Knights van aconseguir la copa, però el camí ha estat de pel·lícula.

Una sèrie contra uns Boston Bruins d’història a la temporada regular, que va acabar en un elèctric joc 7 on Florida va mostrar el coratge i la mentalitat que es necessita per jugar. Sentiment que han sabut portar la resta de sèries contra Toronto i Carolina. Mai sent els favorits i sempre sorprenent. A la final, Vegas era millor equip i va ser el que va guanyar, però la sensació que tothom anava amb ells en aquesta final no se la trauran de sobre.

Que un partit un vulgar dimarts d’abril els hagi fet als aficionats dels Panthers viure una de les millors postemporades de les últimes dècades és una mica digne d’esment.

I què passa amb Chicago?

Un altre món alternatiu es va obrir aquest 11 d’abril quan Chicago va guanyar el partit contra els Penguins. Un equip en clara reconstrucció, lluitant per fer els pitjors números vistos per aconseguir aquest primer pick del draft tan cobejat. El més normal hauria estat la seva derrota perquè és el que els venia bé.

En la seva pròpia baralla amb Anaheim de qui ho feia pitjor, aquests dos punts contra Pittsburgh semblaven el final de la seva baralla per tenir les millors opcions a la loteria del draft. Però els efectes papallona de vegades funcionen diferent de com ens pensem. Potser -i aquí tot són suposicions- si haguessin perdut no haguessin tingut la sort d’haver aconseguit aquell primer pick del draft, el vuit de gran com ho han fet.

I encara que es quedessin sense playoffs, el premi en forma de Bedard és més que suficient per als Blackhawks

Es pot dir que un partit ha canviat el present de diversos equips a l’actualitat i encara que en l’esport això és normal, sempre és curiós veure com un resulta no tan important canvia el futur de molts equips.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in NHL