La nostàlgia pel clàssic sempre està de moda, recentment diverses franquícies de l’NHL han anat tornant a uniformes o logos utilitzats fa dècades, els últims a fer-ho: New Jersey Devils, Winnipeg Jets i Los Angeles Kings. Cadascú a la seva manera, els tres conjunts han rebuscat en el seu passat particular per presentar uns jerseys alternatius amb la tradició com a base.
New Jersey Devils
Els Devils van donar a conèixer el seu primer jersey alternatiu de la història, mai abans n’havien tingut un, és veritat que si portaven altres dissenys clàssics però van ser pensats per a altres esdeveniments. Aquest uniforme negre i blanc està basat en alguns conjunts d’hoquei gel existents fa anys a l’estat de New Jersey, com seria el cas dels Newark Bulldogs, els River Vale Skeeters i els Jersey Larks. Aquesta equipació ha aixecat dubtes entre els aficionats a l’hoquei en general però no entre la parròquia local, la qual sembla estar força satisfeta amb aquest tribut al passat.
A baix apareixen algunes fotos dels equips clàssics de l’estat de New Jersey, sent evident el domini negre i blanc entre elles.
Jack Hughes apareix a la imatge vestit amb el tercer uniforme dels Devils, inspirat en els dissenys clàssics d’algunes franquícies residents a la zona. En aquest nou disseny no surt el logo clàssic de la franquícia, al seu lloc hi ha la paraula ‘Jersey‘, en referència a com moltes vegades els residents de l’estat s’hi refereixen. Un altre dels aspectes més destacats és la inclusió de 21 línies o ratlles blanques a l’uniforme, una per a cadascun dels 21 comtats de l’estat de New Jersey.
Winnipeg Jets
Els de Manitoba, van escoltar els cants de sirena procedents de la seva afició i van recuperar per a la tercera equipació el disseny utilitzat, o semblant, pels Jets originals quan aquests encara jugaven a la WHA. Aquest jersey recuperava el logo clàssic, el mateix que va vestir Bobby Hull durant la dècada dels 70 jugant per a Winnipeg.
A la imatge de baix es pot apreciar Hull equipat amb el jersey dels Jets durant els setanta.
A l’altra presa, diversos jugadors actuals dels Jets celebrant un gol mentre vesteixen els jerseys en qüestió, inspirats en els originals de la franquícia. Les tonalitats dels colors varien una mica, igual que els materials utilitzats, en aquesta darrera versió configurada per Adidas.
Los Angeles Kings
La franquícia californiana va presentar uns uniformes alternatius clarament basats en els utilitzats a finals dels vuitanta i gairebé tota la dècada dels noranta, època en què Wayne Gretzky era l’estrella de l’equip. Amb aquests dissenys van aconseguir classificar-se per a la primera final de la Stanley Cup de la franquícia, encara que finalment perdrien davant els Montreal Canadiens, aquests jerseys aconseguirien fer-se un espai al cor dels fans angelins.
A la següent imatge apareix Gretzky al 1989, un any després d’aterrar a L.A. procedent d’Edmonton.
La comparació es pot apreciar a la següent foto, on surt Kempe vestit amb els nous uniformes alternatius. Encara que estiguin inspirats disten una mica dels utilitzats llavors, sobretot pel canvi de tonalitat de gris emprat, del ‘mate’ dels noranta al cromat (també al casc) actual. Amb aquesta tornada al passat, han aconseguit satisfer en part l’afició de l’equip, la qual volia veure aquest jersey i logotip al gel de forma més regular.
En aquest enllaç podeu submergir-vos en els diferents logotips que ha tingut la franquícia al llarg de la seva història.