Difícil tasca la de destacar a un jugador per sobre de la resta en molts dels equips de la lliga. Però hem vingut a jugar:

Anaheim Ducks

Sorpresa de la temporada

• Troy Terry

Potser és una opinió impopular tenint en compte la sensació que ha aixecat el bo d’en Zegras. Però si ens centrem amb el factor sorpresa, crec que ningú s’esperava una temporada de 37 gols i 30 assistències del nord-americà.

nhl.com

Decepció de la temporada

• Max Comtois

El quebequenc no està reafirmant el que s’apuntava l’any passat sobre ell. Ha acabat la temporada amb una estadística discreta de 6 gols i 10 assistències en 52 partits. Quan l’any anterior havia firmat 16 i 17 respectivament. El LW ha de donar una passa endavant si vol formar part de la rotació important.

nhl.com

Jugador a seguir la temporada 2022/23

• Trevor Zegras

Creo que es mereix ser mencionat encara que sigui quelcom que tot el món dóna per fet. Que triunfi ell a la lliga hauria de treure’ns un somriure a tots els aficionats.

nhl.com

Calgary Flames

• Andrew Mangiapane

El LW natural d’Ontario va realitzar un inici de temporada increïblement efectiu. Va acabar la temporada amb 35 gols, 20 assistències per un total de 55 punts. La seva millor campanya fins aquest any i amb un pas endavant important tant per ell com per l’equip. Això si, necessita mantindre aquest ritme un cop arribi a play-off. Aquest any els Flames l’han trobat a faltar.

nhl.com

• Milan Lucic

Aquest tipus de jugadors cada vegada -sota el meu punt de vista-, tenen menys cabuda al joc. El perfil enforcer no està adaptat a la duració de les jugades actuals i en moltes ocasions, el seu lent patinatge i moviments desafavoreixen el rendiment de la línia sencera.

matchsticksandgasoline.com

• Oliver Kylington

El defensa suec ha realitzat la seva millor temporada des que arribà a la lliga. Assentant-se en la segona línia defensiva juntament amb Tanev. Important el seu increment en minutatge, arribant ja als 18 minuts per partit. Kylington ja és una realitat a la defensa actual i futura dels Flames.

nhl.com

Edmonton Oilers

• Evan Bouchard

El defensa rookie canadenc ha creat un impacte molt positiu des de la seva arribada a la franquícia d’Edmonton. Juntament amb el veterà Keith ha quallat una temporada més que decent amb 12 gols i 31 assistències en 81 partits. Jugant 19:48 de mitjana i guanyant-se minuts en PP (quelcom que parla molt bé del seu rendiment).

oilersnation.ca

• Darnell Nurse

Després de firmar el ja famós mega-contracte a la offseason passada, el rendiment de Nurse no s’ha apropat ni de bon tros al que se li exigeix després de la firma. Uns discrets 9 gols i 26 assistències en 71 partits i sent la tercera pitjor parella de la lliga en Expected goals againts no és el millor retorn a una inversió tant forta.

nhl.com

• Kailer Yamamoto

El nord-americà està donant passes endavant per aconseguir ser un top 6 forward de l’equip. 41 punts (20 gols i 21 assistències) l’avalen. Aquesta ha estat la seva segona temporada completa a la lliga i tot apunta que el nº 17 del draft de 2017 acabarà essent una peça clau pel futur dels d’Alberta.

nhl.com

Los Angeles Kings

• Sean Durzi

El defensa nascut a Mississauga, Ontario, ha sabut adaptar-se a la lliga des de la tercera línia defensiva de l’equip juntament amb Olli Maatta. Ambdós han creat una bona societat i el rookie ha pogut aprendre donat que McLellan l’ha deixat al gel més de 19 minuts per partit (situació que parla molt bé d’ell fent-ho a tercera línia). I això, essent un novell, no passa molt sovint.

thehockeynews.com

• Alex Iafallo

El novaiorquès no acaba de despuntar. Va arribar sense ser draftejat i per sorpresa per a molts, ràpidament va tenir un forat a la línia de Kopitar, que el va ajudar moltíssim donada la generositat del center. Ell, per la seva banda, no ha seguit evolucionant als nivells que molts esperaven, firmant aquest any 37 punts (17 gols i 20 assistències) en 79 partits. Ha d’agafar més galons a la -ja no tant- nova fornada de forwards a L.A.

nhl.com

• Arthur Kaliyev

El RW natural d’Uzbekistan s’ha guanyat el cor de l’afició -i de l’entrenador-, amb el seu nivell ofert aquesta primera temporada a l’NHL. 14 gols i 13 assistències pel rookie, fan que encara tingui molt marge de millora. Però la quarta línia d’ell, Kupari i Athanasiou ha estat una alegria per l’aficionat King. Energia, entrega, tot al 110%. Bàsic per poder seguir creixent a la lliga.