Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.
Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.
Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els New York Islanders, la franquícia ubicada a Uniondale i dominadora de l’NHL a principis dels anys vuitanta, els que ocuparan el protagonisme de l’article.
Els Isles van aconseguir convertir-se en una de les dinasties més icòniques de la història en sumar quatre copes Stanley de forma consecutiva només 10 anys després d’aterrar a l’NHL via expansió, elevant la rivalitat amb els seus veïns els Rangers a una categoria més elitista.
- 1973 – 1995
El logo original dels Isles, molt semblant a l’actual, presentava la silueta d’una part de Long Island, zona d’ubicació de la franquícia, també hi apareix l’abreujament de la paraula New York (NY) en conjunció amb el nom de l’equip a la part inferior. El taronja, blanc i blau serien els colors protagonistes de l’escut, la mateixa paleta de colors utilitzada a la bandera de la ciutat de Nova York.
- 1995 – 1997
A mitjans de la dècada dels noranta, els Isles decidirien canviar radicalment de logo, deixant enrere el clàssic circular per incorporar al seu lloc a un nou escut dominat per un pescador amb un stick (vulgarment se’l coneixeria com a Fisherman) d’hoquei gel, amb ell també hi apareixeria una porteria amb la seva respectiva xarxa i unes onades sota el nom d’Islanders, el qual sí que es mantindria a l’emblema. S’afegiria el blau clar a la paleta de colors ja utilitzada fins en aquell moment. Cal recalcar que aquest logotip seria un dels més criticats en la història de la lliga, fins i tot pels propis fans i jugadors de l’equip d’Uniondale; motiu pel qual només estaria en actiu durant dues temporades.
- 1997 – 2010
Després del fracàs de l’escut del pescador, objecte d’escarni per part dels fans dels NY Rangers, els propietaris de la franquícia van decidir recuperar el logo original però amb alguns canvis. La paleta de colors s’enfosquiria una mica, sobretot en el blau, el qual ara seria blau marí, també s’afegirien dos cercles al logo, un taronja i un altre blau fosc, donant l’efecte d’un major acabat a les vores de l’emblema. L’interior del logotip quedaria igual.
- 2010 – 2017
Després de 13 anys utilitzant la versió ‘fosca’ del logo original, els Isles decidirien donar un toc clàssic a l’escut introduint de nou les tonalitats de 1973, tot i així, un dels dos cercles, el taronja, seguiria present, eliminant només el més exterior de color blau.
- 2017 – actualitat
Utilitzant la versió anterior uns set anys, la franquícia tornaria a donar una capa de retocs al logotip clàssic, afegint novament un cercle blau a la vora més exterior de l’escut. Dues coses interessants i que moltes vegades passen desapercebudes, serien la punta de la ‘I’ de la paraula Islanders, la qual s’incrusta al mapa de l’illa, assenyalant on es troba el comtat de Nassau, llar de l’equip novaiorquès. També les quatre línies taronges a l’stick en senyal a les quatre Stanley Cups guanyades pels Isles.