Connect with us

Uniformes i logos

Logos de l’NHL: Pittsburgh Penguins

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Els Pens han utilitzat set logos diferents durant els seus més de 50 anys en competició

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Pittsburgh Penguins, equip campió de cinc edicions de l’Stanley Cup ,els que ocuparan el gruix de l’article.

La franquícia establerta a Pensilvania, membre de l’anomenat Second six, grup de sis equips que van entrar de cop a la lliga i van doblar el nombre de conjunts que arrossegava la competició durant anys. Llar de grandiosos jugadors, els Pens van guanyar les seves dues primeres Stanley Cups a principis dels noranta per guanyar-ne tres més en aquesta passada dècada.

1967 – 1968

Els Penguins van debutar al gel amb un emblema semblant a l’actual en quant a idea. Un pingüí amb patins i guants blancs sostenia un stick amb les seves ales (en aquest cas transformades en braços) mentre portava posat una bufanda blanca, la qual donava sensació de velocitat. Darrere d’aquest pingüí hi havia el característic triangle groc, al voltant apareixia un cercle blanc vorejat de blau, hi estava escrit el nom de la franquícia al complet.

1968 – 1972

Un any després de debutar l’equip decidiria redissenyar el seu logo, el pingüí ‘perdria’ la bufanda en l’intent a més de pes, mentre que la mirada passaria ara a ser més ferotge (símbol de l’actitud al gel de l’equip) en comparació amb el posat amable que tenia. El cercle blanc giraria els colors i augmentaria la mida de les lletres i del mateix en general.

1972 – 1992

A inicis dels setanta, Pittsburgh tornava a canviar lleugerament d’escut, aquesta vegada esborrarien del logo el gran cercle blau i donarien tot el protagonisme al pingüí juntament amb el triangle groc, els quals guanyaven grandària de forma considerable. L’au seguia portant el seu mític stick juntament amb els patins negres.

1992 – 1999

A principis de la dècada dels noranta, després de 20 anys utilitzant el mateix escut, els Pens farien un tomb a la seva imatge. Aquests presentarien un atrevit nou look, el pingüí i el triangle es ‘fusionaven’ en una mateixa imatge tipus segell o estampat. Ara l’animal ja no portava ni guants, ni stick, ni patins, sent un logo molt més minimalista. .

1999 – 2002

Després de set anys utilitzant l’anterior emblema, l’equip de Pensilvania canviaria lleugerament la tonalitat dels colors, sobretot del groc, el qual perdia intensitat. D’altra banda, tot continuaria igual.

2002 – 2016

Ja al segle XXI, els Pens expressaven el seu desig de tornar als orígens de la franquícia. En aquest cas recuperarien la imatge de 1972 (utilitzada fins a 1992) però canviant el groc pel daurat, d’aquesta manera deixaven enrere el famós ‘Robo-Penguin’.

2016 – actualitat

Recentment, Pittsburgh s’acostava molt més a la imatge original del logotip, apartant el color daurat i recuperant el característic groc, així es tancava el cercle de tornada als orígens començat 14 anys abans. Aquest logo actual, segurament és el que més suports té entre la fanaticada dels Pens encara que darrerament s’estan escoltant veus perquè torni l’utilitzat durant la dècada dels noranta.

Et pot interessar…

More in Uniformes i logos