Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.
Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.
Amb gairebé un segle d’antiguitat, els Blackhawks acumulen ja deu logos principals a l’esquena, encara que realment és l’evolució de l’original
Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Chicago Blackhawks, membre del grup Original six i guanyador de diverses Copes Stanley, els que ocuparan el gruix de l’article.
El conjunt d’Illinois és un dels que més passions arrossega per l’NHL, els seus fans són dels més nombrosos de la lliga i el seu escut (actualment una mica posat en dubte entre la comunitat de pobles originaris) un dels més bonics d’entre totes les grans lligues d’Amèrica del Nord.
1926 – 1935
El primer logo de Chicago va ser ideat per Irene Castle, esposa del propietari de la franquícia, consistia en un nadiu americà de perfil (només se li veia un costat) amb una trena i tres plomes penjades dels cabells, envoltat per un cercle on apareixia el nom de l’equip. Aquest escut estava pintat únicament de blanc i negre.
1935 – 1937
A finals dels anys 30, el logotip començaria a acolorir-se, encara que només ho faria a la cara i cabellera del nadiu americà. El rostre es pintaria de vermell mentre que la llarga cabellera de gris, la resta del logotip seguiria exactament igual.
1937 – 1941
Després de dos anys es tornaria a modificar l’emblema principal de l’equip, aquesta vegada el blanc substituiria el color negre al fons de la part posterior del cercle interior, just darrere del rostre del nadiu.
1941 – 1955
A principis de la dècada dels 40 s’introduirien diversos canvis significatius. El primer de tots, s’eliminaria el vermell (totalment ofensiu per als nadius americans) que pintava el rostre i en el seu lloc es posaria un groc fosc/marró clar, les faccions de la cara guanyarien en realisme, els cabells ara apareixia negre amb alguns ombrejats verds, les plomes passaven a ser vermelles i blanques mentre que la trena agafava tonalitats blaves. El cercle exterior amb el nom de l’equip seguiria present però el vorejat exterior ara era vermell en comptes de blanc,
1955 – 1957
A mitjans de segle, Chicago tornaria a fer un tomb a la seva imatge. El cap de l’indi es feia més detallat, ara contenia pintures blanques i vermelles a la cara i també una arracada, les plomes passaven a ser multicolors (dues vermelles, una groga i una altra verda), el cabell seguia negre però amb unes línies finíssimes blanques per donar sensació de volum; la trena desapareixia. L’anell exterior amb la marca de la franquícia passava a tindre dos vorejats vermells però amb l’interior idèntic.
1957 – 1965
De nou s’introduirien noves modificacions en el logo, aquestes consistirien majorment en les faccions de la cara de l’indi, la línia blanca dels cabells ara era groga i una de les plomes vermelles passava a ser taronja, per la resta tot seguiria intacte, inclòs el cercle amb el nom de l’equip d’Illinois.
1965 – 1989
Aquesta seria una de les modificacions clau, la que sembraria el disseny que es fa servir actualment. Per començar, el famós cercle negre amb el nom de la marca desapareixeria del tot, al seu lloc, el cap del nadiu americà agafaria tot el protagonisme. Les faccions facials es tornarien més simples i lleugeres, cosa que s’expandiria a tot el logo, fent-ho més neutre en tots els sentits.
1989 – 1996
Després de més de dues dècades utilitzant la mateixa versió, els Blackhawks decidirien de nou retocar lleugerament el seu mític emblema. Encara que bàsicament continuaria sent el mateix disseny, aquest viuria un rentat de cara molt encertat, segurament el canvi més destacat, a banda d’estilitzar el rostre, vindria del color de la pell, ara més groga i menys marró.
1996 – 1999
Tres anys després de modificar el logotip, Chicago aniria de nou a buscar un petit canvi visual. El rostre s’enfosquiria una mica, igual que les plomes penjades dels cabells, camí que patiria tot l’escut en general.
1999 – actualitat
Apropant-se al segle XXI, novament els Blackhawks registrarien un nou canvi en el seu logo principal. Encara que seria lleuger, com el de tres anys abans, més que res radicaria a augmentar la brillantor de tot l’emblema, donant-li un aspecte molt més polit i ben acabat. Després de gairebé 100 anys d’evolució, aquest logotip seguiria sent un dels més reconeixibles de tota l’NHL.