Connect with us

NHL

L’arribada dels Seattle Kraken

Seattle es va vestir de festa. El blau cel i marí de l’equipació del Kraken va copar les càmares en una tarda assolellada a l’estat de Washington.

Podria haver estat una jornada històrica, per al record, igual que ho va ser la formació de l’equip de Vegas Golden Knights quatre anys enrere. I dic podria, perquè no va poder ser.
La festa completa, l’alineació d’astres idònia no es va poder dur a terme per culpa de la filtració sencera que vam patir els aficionats de la llista final amb els noms ja escollits de la resta de franquícies de la lliga.

Això li resta importància a la cerimònia? No, però sí emoció i el fan, en gran part, viu d’això.

Eberle, Driedger, Tanev, Oleksiak, Fleury i Giordano | Nhl.com

Si anem específicament al roster, crec que és un bon moment per recuperar la carpeta del 21 de Juny de 2017. Moment crucial per l’esdevenir de les franquícies i l’estudi minuciós dels seus rosters davant d’un altre Expansion Draft a la lliga. Aquella setmana es va especular i viure de forma molt diferent la cerimònia d’expansió de Vegas. Hi havia més confiança, més (falsa) seguretat i menys previsió dels moviments que van portar a la franquícia de Nevada a construir una plantilla competent i competidora de la nit al dia.

Si fóssim justos, acceptaríem que el cas de Las Vegas va ser l’excepció, i d’aquesta, no se’n pot fer la regla, però davant el desitg de (re)viure una obra mestra de planificació, la sensació de que els noms més importants es van quedar fora del nou equip, es palpava a l’ambient (i a les xarxes socials, òbviament).

A on porta aquest punt? Al que ens agrada: teories, especulacions i estratègies.

Centrem-nos amb el salary cap!

Espai salarial Seattle Kraken | capfriendly.com

Com es pot observar, Seattle està molt lluny de coquetejar amb el límit salarial. I aquí és on apareix una dicotomia interessant per a l’organització de la plantilla a curt i mig plaç:

Aquests més de 30M€, els invertiran  en agents lliures per competir des de ja?
O el gestionaran offseason rere offseason per generar una plantilla estable i de poques (però costoses) incorporacions?

Aquí, una vegada més, Francis com a cap pensant i visible del projecte, ha de seguir fermament la seva estratègia fins al final, atès que moltes mirades recauran sobre l’estructura i roster dels Kraken durant els pròxims anys. Si no, que li preguntin a McPhee…

Un dels factors més rellevants dels últims ans, és l’evolució de les negociacions dels contractes dels jugadors. Acostar postures entre jugador i despatxos sembla complicat en segons quines cases. El fet de deixar passar a tants agents lliures, és molt possible que les pretensions i exigències econòmiques hagin estat un aspecte clau en aquestes negociacions.

Això comportarà crítiques, pressions i comparatives amb amb el penúltim fill de la lliga, els Vegas Golden Knights. L’èxit instantani i la consecució de l’status èlit a tant primerenca edat, pot provocar danys col·laterals. Un d’ells: exigir el mateix a Seattle.
No s’ha de caure en aquest error, cada equip és un món, cada projecte té el seu timing i el de Seattle -a l’espera de resultats-, no apunta a èxits ipso facto per part de l’organtizació.

Per deixar passar a jugadors de la talla de Voracek i Van Riemdsyk de Flyers, per acabar triant a Carsen Twarynksi (que porta un punt a la lliga en 22 partits, per posar un exemple) hi ha d’haver raons més enllà de caràcter esportiu. Un altre cas important, no triar a Tarasenko (Tarasenko!), jugador que hauria pogut ser fàcilment, el poster boy de l’equip. No es confia prou amb l’estat de salut de la seva espatlla?
Potser els 15M€ (7,5 + 7,5) fins al 2023 han pesat a la visió estratègica de les oficines Kraken.

Abans de deixar-vos el roster amb l’aportació estadística de la temporada passada, m’agradaria recalcar unes paraules que, opino, s’han de tenir en compte a l’hora de voler fer-nos una idea de com seran els Kraken:

Ron Francis, pronunciava les següents paraules abans de seleccionar a Lauzon (bon futur als seus patins) com a primer pick provinent de Boston:

“El caràcter és una part important del nostre projecte, volem nois que ho mostrin no tant sols al gel, sinó que també contribueixin a la comunitat”.

Primar l’arrelament per sobre de la quantitat de talent d’entrada, pot semblar un pèl naïf, un error, oi?

El primer que se’ns passa pel cap és: Com pot un equip deixar passar jugadors de la talla de Price, Landeskog, Krejci, Domi, Duchene o PK Subban? Davant aquesta pregunta només hi ha una resposta possible:

Un pla.

Un pla que no va direccionat als noms famosos, jugadors èlit o contractes ostentosos.

Protegir l’espai salarial, generar sentiment i passió a l’aficionat (gent com Tanev ajudarà a que això succeeixi), i que la defensa tingui un rol visible i notori al roster. Tot amalgamat amb juventut i bones oportunitats per jugadors condemnats a bottom lines o taxis squad si seguien als seus respectius equips.

Plantilla (actual) de Seattle

EquipJugadorPosicióMotiusEstadístiques
Boston BruinsJeremy LauzonDefensaEntrenat per Jay Leach, assistent de Seattle. Bon shutdown d’estrelles rivals (el que s’encarrega de desconnectar i fer baixar el rendiment del crack rival41Partits 1g-7a-8p 18:43 minuts
Buffalo SabresWill BorgenDefensaVe de lesió, i el seu paper a curt plaç, sembla testimonial. Gran, capaç de produïr en atac10 partits NHL 0-0-0 16:16 minuts   AHL ‘20 61 partits 1-10-11
Detroit Red WingsDeenis CholowskiDefensaDefensa ofensiu molt àgil i habilidós amb el disc, però amb carències al darrere16 partits 1g-2a-3p 15:54 minuts   AHL 13 partits 3g-7a-10p
Florida PanthersChris DriedgerPorteroOportunitat de ser titular, G1. Els seus números l’avalen. Estil i eficiència, ideal per a una nova franquícia, agradarà als fans i als entrenadors.23 partits 14W-6L-3OTL 2,07 gol contra .927% parades 3 partits amb la porteria a 0 (shutout).
Montreal CanadiensCale FleuryDefensaBon moviment de disc, pot entrar en un traspàs o recalar a la taxi squadAHL 22 partits 0g-6a-6p
Ottawa SenatorsJoey DaccordPorterRol de G3. Profunditat amb una mica d’experiència NHL. Molts gols encaixats tant NHL com a AHL8 partidos 1W-3L-1OTL 3,27 gol contra .897% saves
TB LightningYanni GourdeRW – LW – CPot jugar a qualsevol posició d’atac, aportar a PP i al PK, versàtil, un guanyador. Recordem que passa per quiròfan (espatlla). Cridat a ser un referent de l’equip.56 partits 17g-19a-36p 17:04 minuts 4 gols guanyadors
Toronto M. LeafsJared McCannLW – CPot ser utilitzat amb Gourde o de Center a un altre línia. Molt versàtil, però amb una llosa a sobre d’eterna promesa43 partits 14g-18a-32p 14:07 minuts 3 gols guanyadors
Carolina HurricanesMorgan GeekieCenterCenter gran amb bon olfacte golejador, aporta en PP, si li suma múscul al seu cos, pot fer carrera36 partits 3g-6a-9p 9:47 minuts
Columbus Blue JacketsGavin BayreutherDefensaRondarà la taxi squad, molt talent a les mans però li falta pegar més dur9 partits 1g-0a-1p 15:23 minuts   AHL 14 partits 3g-9a-12p
New Jersey DevilsNathan BastianRW – CUn playmaker gran, pot jugar a qualsevol posició d’atac, necessita millorar en defensa41 partits 3g-7a-10p 12:37 minuts
New York IslandersJordan EberleRWUn dels estendards del projecte. RW incissiu que es creix a Playoff. El forward amb més cartell de l’equip, el més èlit de la plantilla Kraken. Amb Gourde o McCann de center, hauria de rendir nivell màxim.55 partits 16g-17a-33p 16:45 minuts 2 gols guanyadors
New York RangersColin BlackwellCenter – RWForward versàtil molt treballador, que a sobre, produeix molt. Una gran adquisició de Seattle. Fanbase des del dia 1.47 partits 12g-10a-22p 14:00 minuts 2 gols guanyadors
Philadelphia FlyersCarson TwarynskiLWHakstol estava a Flyers quan ell jugava al filial, és la única raó que hi trobo al seu pick, passant de Voraçek i Van Riemdsyk per triar-lo a ell és que hi ha motius que desconeixem7 partits 0g-0a-0p 8:51 minuts   AHL 2 partits 0g-0a-0p
Pittsburgh PenguinsBrandon TanevRW – LWEl cor de l’equip, l’entrega feta jugador. Revolucionat a vegades, però útil al PK i a L3 i 4. Un ala molt percutora, two-way player total32 partits 7g-9a-16p 14:23 minuts
Washington CapitalsVitek VanecekPorterBon back-up per si Driedger no encaixa al rol de G1. Reflexes èlit amb moviments laterals molt ràpids. Un pèl petit per jugar de porter.37 partits 21W-10L-4OTL 2,69 gol contra .908% parades
Arizona CoyotesTyler PitlickRWTraspassat a Calgarym moviment estratègic38 partits 6g-5a-11p 16:22 minuts
Chicago BlackhawksJohn QuennevilleRW – LWInconsistent, poca producció degut a la falta de continuitat, li falta múscul. Un altre moviment que sembla enfocat a fer -lo servir en un trade de picks o jugadorsAHL 16 partits 1g-1a-2p
Colorado AvalancheJoonas DonskoiRWUn versàtil RW capaç de produir i pressionar. Important per una L3 (o 2 depenent del roster)51 partits 17g-14a-31p 14:32 minuts
Dallas StarsJamie OleksiakDefensaDefensa gran, dur, intel·ligent amb alguns dubtes a les cobertures, però un gran “secador” de rivals. Un shutdowner56 partits 6g-8a-14p 20:29 minuts 2 gols guanyadors
Minnesota WildCarson SoucyDefensaNo anar per Kakhonen va fer que canviessin els plans a Minny. Bona oportunitat per Soucy després de millora el seu rendiment aconseguint un lloc al top6 dels Wild, no molt ofensiu, però pot ser el desactivador rival amb perfil baix50 partits 1g-16a-17p 15:17 minuts 1 gol guanyador
Nashville PredatorsCalle JarnkrokLW – C – RWMolt versàtil, un pèl petit per a la lliga, li fa falta tirar més a porteria. Pot ser útil en totes les situacions, 5V5, PP o PK49 partits 13g-15a-28p 16:48 minuts 2 gols guanyadors
St. Louis BluesVince DunnDefensaGuanyador de l’Stanley, té potencial per ser L1 però ha estat perdent pistonada. Si recupera la seva millor versió, haurà estat un gran fitxatge43 partits 6g-14a-20p 19:15 minuts
Winnipeg JetsMason AppletonC – RWHa de millorar sense el puck, però amb ell, produeix individual i conjuntament, fa millors als companys. Una molt bona opció per a l’atac dels Kraken56 partits 12g-13a-25p 14:25 minuts 1 gol guanyador
Anaheim DucksHaydn FleuryDefensaDefensa gran, habilidós però de poca puntuació. Pot parar als rivals habilidosos però li falta força contra rivals més durs. Molt bona visió de joc.47 partits 3g-1a-4p 15:24 minuts
Calgary FlamesMark GiordanoDefensaCridat a ser el capità  de l’equip. Després de tota la seva carrera a Calgary, arriba ja amb 38 anys i amb menys gasolina però s’espera que pugui oferir una bona versió d’ell mateix. Líder de vestuari56 partits 9g-17a-26p 22:57 minuts 2 gols guanyadors
Edmonton OilersAdam LarssonDefensaGran defensa que pot acumular molts minuts donada la seva gran condició física. Gran 1×1 contra rivals tècnics, però hauria de millorar en atac. Si combina amb Dunn podrien ser una dupla molt compensada56 partits 4g-6a-10p 19:39 minuts
Los Angeles KingsKurtis MacDermidDefensaUn fitxatge de fons d’armari. Molt gran, molt físic, fa les coses simples, que a vegades també és necessari28 partits 2g-2a-4p 13:21 minuts
San José SharksAlexander TrueCenterNo evita el contacte, molt olfacte però amb poc recorregut. Molt a mostrar per fer-se un lloc.7 partits 0g-1a-1p 9:59 minuts
Vancouver CanucksKole LindRWPur talent ofensiu, playmaker total, molt potencial, falta que tingui la oportunitat i l’aprofiti7 partits 0g-0a-0p 13:09 minuts

Falta veure com es mouen a l’agència lliure. Segurament queden molts noms per arribar i algún per sortir, però que això no ens desviï de diferents aspectes que sí que es comencen a albirara l’esquema de Hakstol:

• La defensa de l’equip no té molt a envejar a segons quines franquícies de la lliga.
    Compten amb un veterà liderant la blueline amb Giordano, un estendard com Oleksiak, un talentós Dunn i a Larsson per completar un top4 més que decent per la NHL.
  • Una porteria molt ben coberta, que si compleix amb la progressió d’ambdós porters (a Daccord segurament el deixaria en un rol més secundari, testimonial), haurien d’assegurar la porteria de Seattle. Driedger està davant de l’oportunitat de la seva vida, i Vanecek ja ha demostrat que té talent i aplom per estar sota pals, i a la porteria la competència sempre és bona.
  • I encara que a primera vista, sembli que el talent ofensiu brilla per la seva absència, i que la falta de noms (sobretot al disposar de tant nivell a les llistes desprotegides dels equips), sigui una raó de pes per desconfiar de l’atac dels Kraken. S’han fet amb el servei de jugadors amb un rol molt específic, i que cumplimentant-se els uns amb els altres poden ser capaços de donar aquell pas endavant per pujar el seu propi nivell un esgraó per sobre del punt del que parteixen. Impossible no pensar en Gourde amb més protagonisme, o el propi Eberle, McCann, l’esperada aportació d’Appleton, Blackwell, Donskoi o el mateix Tanev…Un reguitzell de noms que per separat poden sonar descafeïnat, però que si no arribéssin a reforçar-se d’aquí a l’inici de temporada, podrien donar la cara nit si, nit també.

Un equip nou, un projecte per descubrir i amb la majoria dels noms ja al descobert. Moment d’esperar el debut i anar veient com avança la 32ª franquícia de la NHL.