Connect with us

Opinió

Els novells d’octubre

Quan comença una temporada hi ha molts alicients que fan de l’NHL una lliga molt frenètica i apassionant. Entre ells, hi ha el rendiment dels joves, dels rookies.

Dsprés dels primers compassos de la competició, anem a veure com els hi està anant als novells de la lliga.

Aquí va la meva alineació:

Davanters

Lucas Raymond

Raymond | The Athletic

És inevitable parlar del suec. El seu inici de temporada podria comparar-se amb els passats playoff de Caufield. Està sent una sensació, i això, venint de Detroit és molt, molt il·lusionant.

Tenim als Red Wings en quarta posició de l’Atlantic, però més enllà del balanç de victòries i derrotes hi ha el canvi d’imatge que ens està regalant l’equip d’Yzerman. Gran part de “culpa” d’aquest canvi es deu a la línia en la qual participa el jove ex-jugador del Frölunda amb Rasmussen al centre i Fabbri d’LW. Per no parlar del PP1 amb Seider, Zadina, Erne i el propi Rasmussen.

En 9 partits ha anotat quatre gols i ha regalat cinc assistències. A punt per partit. Està jugant 16:07 minuts per partit i ha tirat 22 vegades a porteria. Promitja 20 shifts per partit, així que -com era obvi- ha entrat a la rotació de manera dràstica i des del primer moment.

Aquí us deixo els highlights del mes d’Octubre de Raymond:

Puck Daily YT

Tanner Jeannot

nhl.com

Un altre jugador que està aportant molt a un equip que hauria d’anar més avall del que va com són els Nashville Predators. El caandenc ja va debutar a finals de la temporada passada sumant set punts en 15 partits de regular season i un punt en cinc partits als playoff.

Participa 13:28 minuts de mitja amb 17,9 shifts per partit. Això sí, ha de millorar el seu caràcter i la seva tècnica donat que ja porta 15 minuts de penalització en 8 partits jugats. Per qui no el coneixi, direm que és un jugador al qui no li costa gaire barallar-se.

Comparteix tercera línia amb Yakov Trenin i Colton Sissons. Però el seu valor afegit està al Penalty Kll on està sent peça clau de la primera unitat quan Nashville està en inferioritat.

Aquí us deixo els dos gols que va anotar contra Islanders:

sportsnet YT

Anton Lundell

Anton Lundell settling in with Florida Panthers quite nicely, thank you
Floridahockeynow.com

El center finlandès està meravellant a Florida. És un fet. Porta cinc punts en cinc partits i fent-se amb minuts importants. 20:22 per partit per ser exactes amb 25 shifts a cada partit. Un jugador que sembla que ja estigui molt assentat tot i la recent arribada a la lliga.

Jugant al centre de la tercera línia està aportant un gran valor tant als faceoff com al 5v5 i al PP. Un èxit de draft que pot donar-li un plus a l’equip. El jugador crescut a Espoo ha estat peça fundamental al HIFK de la Liiga i de les seves categories interiors. Jugador que va destacar a primera divisió amb només 17 anys i que ara amb 20 sorprèn a la NHL sencera. Un futur brillant per davant per a la lliga.

Us deixo aquí el seu primer gol i la seva primera assistència de la seva carrera:

Viime yön änärit YT

Defensas

Moritz Seider

Quick Hits: The Sensational Moritz Seider Edition - Winging It In Motown
wingingitinmotown.com

Sens dubte, el rookie del mes d’Octubre havia d’estar present en aquest article. L’alemà ha arribat a la lliga tal i com s’esperava: per la porta gran. Més enllà del seu bon rendiment defensiu cal destacar els 8 punts que porta (8 assistències) en 9 partits.

Jugant 22:25 minuts per partit repartits en 26 shifts. Un mariscal amb potència que a més a més s’està mostrant molt versàtil al PP. Li falta soltesa en atac, només porta 13 llançaments, però és qüestió de temps que trobi el seu spot.

Detroit té present i futur amb Seider. I és tant senzill com veure un parell de partits dels Red Wings per adonar-se’n de que compten amb ell i ja és algú al vestuari amb només 20 anys.

Aquí el resum on regala dues assistències:

The world is a disc YT

Bowen Byram

Colorado Avalanche Top 25 Under 25: No. 4 Bowen Byram - Mile High Hockey
milehighhockey

El canadenc natural de Cranbrook que va debutar la temporada anterior disputant 19 partits amb els Avalanche sembla que comença a aclimatar-se a la que ha de ser la seva temporada d’assentament. Després de la marxa de Graves, el seu minutatge s’ha vist augmentat. Està disfrutant 20:22 minuts per partit repartit en 25 shifts.

Un gol i quatre assistències li otorguen cinc punts en 8 partits. Gens malament contant que els Avs no han començat tampoc de la millor manera possible.

Un defensa all-around cridat a liderar juntament amb Makar la defensa de Colorado els pròxims anys. Està per veure si és capaç de guanyar pes i solidesa defensiva. Ofensivament no provoca cap tipus de dubte ni por, es nota a llegües que va sobrat de talent ofensiu, així que és moment de que es centri amb el posicionament i la duresa a les tanques.

Aquí us deixo el vídeo amb el seu primer gol a l’NHL juntament amb una assistència que va aconseguir davant els Blackhawks de Chicago:

Sportsnet YT

Spencer Knight

Spencer Knight the latest top college goalie to get an NHL debut
nhl.nbcsports.com

Sens dubte algún l’estadounidenc és un dels millors prospects a la porteria dels últims anys. El que estigués al programa de desenvolupament dels Estats Units abans de donar el salt a l’NCAA, jugant pels Boston College i que després defensaria la porteria de la selecció or sub-20 és ja una realitat de la lliga. Per mí és així de simple.

Té talent i una seguretat en sí mateix que és admirable. Aquesta temporada ha jugat tres partits:

1,95 gols encaixats i un .929% de parades. Però és que la temporada anterior va firmar aquestes estadístiques:

Quatre partits de regular season amb 2,32 gols encaixats i un .919% de parades i dos partits de playoff amb 2,07 i .933% respectivament. Una salvatjada

L’esquerrà d’1,90m té dimensions més que decents per ser porter a l’NHL actual. Recordem que les guardes ja van ser reduïdes al seu dia per tant com més gran sigui el porter, menys espai per a que passin els pucks.

És un gran anticipador, la rutina de peus la domina a la perfecció. Però sí és cert que en moltes ocasions hauria d’estar-se més quiet. És un nervi i es mou molt, però això a vegades provoca futurs forats pels robatoris inesperats de disc, o rebots…I també l’acumulació de cansament a les cames que puguin sorgir i així perdre la reacció dels últims minuts. Pel que fa a la resta, ho te tot per seguir aprentent i deixar-nos oberta.

Us deixo el resum del campionat que va realitzar per emportar-se l’or amb la selecció USA: