El mes de gener va portar varies sorpreses, a mesura que avança la temporada hi ha rookies que segueixen una evolució ascendent, altres que es mantenen en un rànking destacat, i com sempre, n’hi ha que no exploten fins anys posteriors.

Davanters

Anton Lundell

Una de les explosions és Anton Lundell, que venia treballant bé a Florida i que ha esperat fins a aquests últims compassos de temporada per explotar.

El center, nascut a Espoo, Finlàndia, ha trobat el seu lloc oscil·lant entre la segona i la tercera línia (últimament afincat a la segona juntament amb Reinhart i Luostarinen).

Al Gener va anotar 17 punts en 15 partits, repartits en tres gols i 14 assistències. La voràgine que transmet l’atac de Florida ha ajudat a que poc a poc, el jove center es vagi assentant.

Està especialitzant-se en trobar forats al crease, fet molt important en un atac com el de Florida, però el més rellevant, és que ha entrat a la roda d’atac de “la Bahía” i practicant un hoquei molt ràpid ha estat capaç de repartir molts gols.

Aquí teniu el seu mapa de calor de tir, on es veu la seva tendència a moure’s pel centre.

@icydata

Us deixo un vídeo amb els dos gols que va anotar contra Columbus, i un mini documental que li dedica el canal oficial de l’NHL de Finlàndia:

Viime yön änärit YT
NHL Finland

Michael Bunting

Fent-li companyia al finlandès hi posarem a Bunting, canadenc format als Tucson Roadrunners que arriba a Toronto de la mà dels Arizona Coyotes.

Durant el mes de Gener va anotar 8 punts en 11 partits, cinc gols i tres assistències. Però el més important és que viu afincat a la L1 amb un tal Matthews i Marner. Paraules majors.

Amb el temps, Bunting pot arribar a registrar grans xifres de forma constant. A la seva primera temporada completa porta 33 punts en 47 partits, a ritme de 50, gens malament per un novell.

S’ha colat també a la segona unitat de Power Play, així que té la confiança de l’entrenador Keefe per seguir creixent i madurant amb minuts de qualitat.

Aquí us deixo el hat trick que va anotar davant els Red Wings:

SPORTSNET YT

I un gol a la contra al més pur estil Maple Leafs: Marner-Matthews-Bunting:

Timestamp guy 2.0 YT

Tanner Jeannot

Per tancar la línia ofensiva, sumarem al ja conegut predator Tanner Jeannot.

Curiós el cas del temperamental rookie, que viu alternant minuts a segona i tercera línia.

El jugador sortit de la WHL, on militava als Moose Jaw Warriors (equip on va jugar Brayden Point), segueix la seva història per la lliga amb més revolucions de les necessàries (si es busca el seu nom a Youtube, els primers vuit o deu vídeos són baralles…). Però aquest més anterior, va ser capaç de seguir sumant amb cinc gols i tres assistències per un total a la lliga de 14 gols i 14 assistències.

A més, el seu equip està rendint per sobre del que s’esperava, i en part, la frescor i compromís que hi posa Jeannot ha ajudat a que companys de línia com Sissons, Trenin, Kunin o Johansen també donguin un pas endavant.

Aquests Predators ténen futur si ell està a l’equip.

Aquí teniu el doblet que va anotar a la tova que va rebre Chicago per part de Nashville:

Destacar també a Matt Boldy, que ha arribat a la lliga generant sensacions molt sorprenents. Més talent ofensiu per uns Wild que apunten molt amunt en post temporada. Sense vergonya i amb rendiment automàtic, què més es pot demanar si ets aficionat de Minnesota?

Defenses

Moritz Seider

En defensa col·locarem, òbviament, a l’alemà Moritz Seider. Impossible no mencionar-lo. Un veterà amagat al cos d’un jovenet de 20 anys. Un gol i set assistències al primer mes del 2022 per seguir treballant la seva versió ofensiva.

El més important al cas Seider, és el to competitiu que ha agafat l’equip. Més enllà de les seves estadístiques, es veu a les primeres de canvi que, amb ell, el grup ha millorat en tasques defensives. La seva duresa i capaçitat per colpejar, portar els jugadors a les tanques o cantonades, fer-los recular ha sumat molt.

Aquestes tasques no queden reflexades a cap estadística bàsica, però simplement veient un parell de parttis dels Red Wings ja perceps que l’almirall, la veu cantant (una d’elles) ja la domina el rookie de l’equip. No s’arruga, dóna la cara i sempre surt convençut i amb confiança. Facts que al llarg dels anys, s’ha demostrat que és un tipus de qualitat que no tothom porta a la sang.

Us deixo un anàlisis que li realitzen des d’Elite Prospects:

ELITEPROSPECTS YT

Alexandre Carrier

Per acompanyar-lo a la defensa, podriem posar-li a Drysdale, però crec que val la pena anar una mica més enllà i nombra a la parella novell de Jeannot a Nashville: Alexandre Carrier. Un altre defensa que no depèn de les estadístiques, si no de la qualitat dels seus minuts.

El defensa rookie, natural de Quebec ha format una societat interesantíssima amb Mattias Ekholm. Ambdós generen un hoquei molt vistós i amb aquell estil particular que -gairebé- sempre mostra l’equip predator. Amb 21 minuts al gel, ja podem confirmar que s’ha assentat a l’NHL després d’uns quants anys pujant i baixant. Una alegria per Nashville i pels aficionats que disfrutem veient als joves obrir-se pas.

Porters

Kaapo Käkhönen

I a la porteria, viatjem a Helsinki, els Wild poden dir amb la boca gran que compten amb un bon jugador de futur sota pals. Un porter més que prometedor: Kaapo Käkhönen.

Sis victòries en set partits, amb un percentatge d’aturades del .934%, amb només 2,33 gols encaixats per partit i una sensació de poder que tira enrere. 25 anys, 1,88m i 100kg de pes, i una oportunitat de créixer a la sombra de Talbot.

El jugador d’Ontario, a la seva 9ª temporada, ha trobat a Minnesota un equip on jugar sense pressió i amb una confiança descomunal. El jove Käkhönen ha d’aprendre del veterà goalie de 34 anys per emportar-se tota mena de tips i consells que pugui rebre del -fins avui- porter titular de Minny.

El coach Eavson està partint la porteria en un 75% Talbot – 25% Käkhönen, i no els hi està funcionant gens malament. Poc a poc, el finlandès s’hauria d’acostar al 50-50 de partits disputats. Veurem com evoluciona la segona part de la temporada.