Connect with us

Uniformes i logos

Logos principals de l’NHL: Toronto Maple Leafs

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Toronto ha estat la franquícia que més vegades ha canviat de nom i logotip en la història de la lliga

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Toronto Maple Leafs, membre del grup Original six i guanyador de 13 Copes Stanley, segon a la llista darrere Montreal, els que ocuparan el gruix de l’article.

L’equip d’Ontario va començar el seu camí per l’NHL sent conegut com Arenas, més endavant canviaria el seu sobrenom i serien els St. Pats, després de 10 anys a la lliga adoptarien el mític (i actual) nom de Maple Leafs. Ara com ara, encara estant en segona posició de franquícies amb més Stanley Cups (13), tot i que pateixen una sequera que ja acumula més de mig segle.

1917

Els d’Ontario entrarien a la lliga amb el sobrenom d’Arenas, així que el seu primer logotip es basaria únicament en una gran ‘T’ majúscula blava en clara referència a la ciutat de Toronto.

1918 – 1919

Sense deixar els dissenys minimalistes i després d’un any en competició, el logo viuria el seu primer (tot i que petit) retoc, la ‘T’ seguiria intacta però ara centraria el nom complet de la franquícia, el qual seria tot del mateix color blau marí.

1919 – 1922

Als dos anys d’activitat a l’NHL, els nous propietaris del conjunt de Toronto li donarien un nou sobrenom i color principal. Deixaven enrere el sobrenom d’Arenas i abraçaven el de St. Pats, aquest nom apareixeria de verd mentre que a la part superior de l’emblema (el qual seguia mostrant només la marca de l’equip) estaria la paraula Toronto lleugerament corbada.

1922 – 1925

A principis de la dècada dels anys 20, l’escut de Toronto deixaria de portar el nom de la ciutat, centrant-se en el sobrenom de la franquícia. St. Pats agafava ara tot el protagonisme en estar encapsulat en una ‘pastilla’ verda amb les lletres blanques.

1925 – 1926

Després d’un any utilitzant l’anterior logo, els St. Pats tornarien al seu emblema de principis dels anys 20 però amb un verd lleugerament més clar.

1926 – 1927

Al 1927, Toronto seria adquirit pel llegendari Conn Smythe, aquí començaria l’era ‘Leaf’ però mentre el nom seguiria una temporada més intacte però no així l’emblema. Sense canviar gaire de la seva versió anterior, les lletres que componien el nom passarien a ser blanques amb una vora molt fina de color verd.

1927 – 1938

Després de gairebé una dècada utilitzant el verd com a color principal, els recent anomenats Toronto Maple Leafs tornarien al blau original. El seu nou logotip seria la típica fulla d’auró canadenc però de color blau amb la inscripció de la franquícia al seu interior de color blanc. Aquest emblema marcaria a partir d’aquell moment la història que cal seguir de la franquícia en quant a logos.

1938 – 1963

Els Leafs, sense deixar la seva idea de la fulla d’auró, presentarien un disseny en el que modificava la forma d’aquesta fulla i la inscripció interior, a més s’inclourien per primera vegada les ‘venes’ blanques per completar l’escut.

1963 – 1967

Després de 25 anys sense modificar res, l’escut veuria lleugerament modificat el seu disseny, la part més significativa seria un doble vorejat exterior de la mítica fulla en blau i blanc.

1967 – 1970

A finals dels anys 60 la forma de l’emblema patiria un significatiu canvi de forma, la fulla seguiria la idea que venia utilitzant la bandera del Canadà però en el seu intocable blau marí. Les lletres també veurien modificada la seva tipografia; en general, l’aspecte passaria a ser més minimalista.

1971 – 1982

Iniciant la dècada dels 70, el disseny del logo tornaria a canviar, les lletres interiors amb el nom de la franquícia variarien de tipografia mentre que la forma de la fulla es tornaria encara més minimista i simple que la seva versió anterior.

1982 – 1987

Després d’onze anys utilitzant el mateix escut, els Leafs introduirien un nou canvi, encara que molt lleuger. La llegendària fulla augmentaria la seva mida, no així les lletres interiors, les quals seguirien intactes del tot.

1987 – 2016

A finals dels 80, Toronto enfosquiria el seu logotip, guanyant amb això una major solidesa en el disseny.

2016 – actualitat

Coincidint amb el seu centenari, els Leafs tornarien a la idea utilitzada entre els anys 40 i 60 però sense la vorejada exterior. Les venes blanques de la fulla no tornarien i les lletres tampoc no seguirien exactament la mateixa tipografia, però s’hi aproparien. El concepte era mantenir la versió menys carregada de les darreres dècades unida a la forma d’abans.

Et pot interessar…

https://www.nhlmania.com/logos-de-lnhl-seattle-kraken

More in Uniformes i logos